Naredne školske godine 100 djece više nego prošle

U Javnu predškolsku ustanovu “Ljubica V. Jovanović Maše” u Budvi upisano je blizu dvije hiljade mališana, stotinu više nego prethodne godine.

Prema riječima sekretarke ove ustanove Dragane Pime djeca su raspoređena u 33 vaspitne grupe, u pet jedinica – u Petrovcu, Pržnu i tri u Budvi.

“Srećni smo posebno zbog te naše pete jedinice koja se nalazi u centru TQ Plaza. Tu će biti upisano 190 djece i samim tim smanjiće se prenatrpanost ostalih vrtića. Imaće na raspolaganju salu za razne aktivnosti, kuhinju, trpezariju, a sve će biti savremeno opremljeno”, kazala je Pima.

Prema njenim riječima, postoji 13 jaslenih grupa, što je veći broj u odnosu na ranije godine, i 24 vaspitne grupe od 3 do 6 godina.

“Zbog novih prostorija prentarpanost će se riješiti, ali mislim da ćemo već od sledeće godine imati isti problem jer je priliv stanovnistva u Budvu veliki, a samim tim veća je i potreba za upis djece u predškolsku ustanovu”, naglasila je Pima.

Centralni vrtić biće zatvaren 29. 30. i 31. avgusta.

“Ta tri dana će roditeljima biti na raspolaganju vrtić u Pržnom, a ovaj se zatvara zbog dezinfekcije, deratizacije i potrebnih pripremnih radnji, jer je radio cijelo ljeto”, istakla je Pima.

Izvor: RTV Budva

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ima li ko da traži da se zabrani neprestano mijenjanje udžbenika za osnovne i srednje škole? Čisto reketiranje od strane zaposlenih u zvodu za udžbenike. Kad se ljudi snađu za polovne, zavod malo proda štampanih, i onda nema za plate partijskim uhljebima, krvopijama ovoga naroda.

Leave a Reply