Tijanino liječenje daje prve rezultate, sakupljen neophodan novac

Sakupljena su neophodna novčana sredstva za trogodišnju djevojčicu Tijanu Kasalicu koja boluje od cerebralne paralize i već neko vrijeme nalazi na liječenju u Turskoj, a njen otac Zdravko kazao je da je napredak vidan.

Djevojčica za čije liječenje su se borili brojne kompanije i pojedinci, od 17. jula kada je krenula za Tursku, primila je već tri terapije, a četvrta je planirana za 31. avgust.

„Napreduje. Nijesmo uzalud otišli! Ranije uopšte nije mogla da uspravno drži glavu kada legne na stomak i dok smo je držali bila je totalno nestabilna, klatila se. Sada kad legne na stomak podigne glavu i drži je tako, i to vremenom sve duže i duže. Ranije kada bi joj nudili igračke uopšte nije kretala rukama prema njima da ih uzme, sada je to mnogo bolje, pokušava da stvari oko sebe uzme u ruke. Sada prati razgovor, pogledom prati ljude, kad je zovneš ona se okrene“, objašnjava Zdravko koji je bodrio Tijanu na dosadašnjim terapijama, dok je ovih dana uz nju majka Gordana.

Crna Gora je još jednom pokazala humanost na djelu time što je za Tijanino liječenje sakupljen potrebni novac. Na sajtu fondacije Budi human stoji da je sakupljeno 35.000 eura za liječenje, tako da će mala Tijana moći da se liječi na privatnoj klinici Liv hospital u Turskoj.

Malena Tijana se rodila sa rascjepom mekog nepca, nakon čega joj je izvršena operacija. Ubrzo nakon toga dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza.

Od tog dana kreće Tijanina svakodnevna borba, ne može samostalno da hoda, ne puzi i ne izgovara rečenice.

Podrška porodici Kasalica stizala je sa svih strana, a i košarkaši Budućnosti snimili su nedavno spot posvećen upravo Tijani. Poruke podrške spremile su i zlatne “lavice”.

Izvor: Onogošt/CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply