Za prebijanje i pokučaj otmice desetogodišnjaka 7 mjeseci zatvora

Osnovni sud u Podgorici kaznio je sa sedam mjeseci zatvora muškarca koji je u aprilu prebio desetogodišnjeg dječaka, a zatim ga pokušao oteti.

Otac dječaka je ogorčen zbog presude, posebno zbog činjenice da je osoba koja je napala njegovog sina i ranije osuđivana zbog nasilja nad maloljetnikom, pa kaznu smatra nerealno malom.

“Zapanjen sam odlukom suda. Na ovaj način su lice koje je i ranije osuđivano nagradili zbog prebijanja djeteta. Ja bih najviše volio da se ništa od ovoga nije dogodilo, ali nijesam mogao da ostanem imun na ovakvu odluku suda”, kazao je otac dječaka za Dan.

Incident u kojem je njegov sin zadobio povrede dogodio se 16. aprila ove godine. Dječak je policajcima ispričao daje tog dana, oko 19 sati, otišao na teren da sa drugovima igra fudbal. Nakon nekog vremena, verbalno ga je napao dječak, koji je zatim i fizički nasrnuo na njega. Kada ga je odgurnuo od sebe, dječak je pozvao oca mobilnim telefonom.

Dječak je sa drugom krenuo kući, kada ga je automobilom presreo otac dječaka koji ga je prethodno napao. Desetogodišnjak je policajcima ispričao da ga je muškarac uhvatio za podlaktice kako ne bi mogao da se brani i svom sinu rekao: “Sad ga udaraj”. Taj dječak mu je zadao više udraca pesnicama i nogama po butinama i kukovima.

Nakon toga, muškarac je prebijenom dječaku rekao: “Uđi u kola da te ne zakoljem”. Tada je, prema navodima iz prijave, dječaka nasilno ugurao u svoje vozile, pri čemu je zadobio i povredu ruke. Kada ga je nasilno ubacio u vozilo, krenuo je s njim u pravcu suprotnom od dječakove kuće. Preplašena djeca otrčala su do roditelja prebijenog dječaka, nakon čega su njegove majka i strina zaustavile muškarca u čijem vozilu je bio preplašeni i povrijeđeni desetogodišnjak.

Otac dječaka je nakon povratka kući saznao za incident, pa je sa suprugom sina odveo u Urgentni centar jer je imao više povreda, a ruka mu je bila natečena. Tamo mu je saopšteno da mora poći u stanicu policije. On i njegov sin javili su se podgoričkim inspektorima, gdje je lječak detaljno opisao incident i način dobijanja povreda. Osumnjičeni je odmah nakon toga priveden.

“Naknadno sam saznao da je taj čovjek već ranije osuđivan za nasilje nad maloljetnom osobom i neshvatljivo je da mu se kao povratniku izriče ovako blaga kazna”, kazao je otac dječaka žrtve i tvrdi da zbog djeteta nije želio da slučaj iznosi u javnost, ali da je bio primoran nakon presude koja, kako smatra, navodi osuđene da nastave da zlostavljaju djecu.

Majka napadnutog dječaka dala je izjavu policiji odmah nakon incidenta. Ispričala je da je sporne noći sina pozvala da dođe kući sa obližnjeg igrališta. Kada je vidjela da je krenuo, ušla je u kuću. Nedugo zatim začula je viku i izašla je vani. Komšije su joj kazale da joj je neko oteo sina i ubacio ga u auto. Ona je otrčala do kola, gdje je na zadnjem sjedištu bio njen sin. Bijesna, kako tvrdi, i preplašena za dijete, otvorila je vrata vozača i počela da ga udara pesnicama. Ona je kazala da ne poznaje čovjeka koji je napao njenog sina.

Izvor: CDM

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. U uredjenim drustvima su kazne za nasilje nad zivotinjama puno vece , i neka su, a kamoli za nasilje nad djetetom. Ali to u uredjenim zemljama …a mi samo Bogu da se molimo da nas zaobidje kakvo zlo, jer ni zakona, ni kazne, a samim tim ni zastite ! Sto rece neki nedavno nakon sramne presude pedofilu iz Berana- ” pravdu u svoje ruke, pa u zatvor ka’ covjek” !

  2. 7 mjeseci? To je manji zlocin nego na primjer da je pronadjena droga ili ti neka kradja?ocigledno jeste ovi ce dobit od 1 -3god ovaj samo 7 mj sto je.djete napadnuto …uhh mamu vam svima!

Leave a Reply