Naredne sedmice akcija razmjene ili prodaje udžbenika u Delti

Podgorički odbor Sindikata prosvjete Crne Gore organizovaće, 14. put akciju Pokloni, zamijeni ili prodaj korišćeni udžbenik, od 22. do 31. avgusta u tržnom centru Delta City.

Kako su naveli, akcijom žele da reafirmišu u društvu, a prije svega kod učenika, osnovnu društvenu vrijednost, solidarnost i pomaganje drugima kojima je potrebno. Iz te organizacije su istakli da je roditeljima učenika veoma teško da kvalitetno pripreme đake za polazak u školu.

“Na žalost, činjenica je da u okviru svoje javne obrazovne politike društvo zamišlja škole kao zbir građevinskih objekata, a prosvjetne radnike kao materijalni trošak društvu”, navodi se u saopštenju.

Podgorički odbor SPCG se zahvalio menandžmentu TC Delta City na izdvojenom prostoru, a dodali su da se nadaju da će ove godine opredijeliti više prostora zbog povećanog interesovanja za akciju.

Iz SPCG su naveli da očekuju da će njihova ukupna aktivnost i ta akcija doprinijeti poboljšanju položaja prosvjetnih radnika i povratku pravim vrijednostima u društvu.

Oni su čestitali svim koleginicama, kolegama i učenicima početak školske 2018/2019. godine

“Svjesni smo značaja poziva prosvjetnog radnika za društveni život i ukupno blagostanje, kao i trenda dalje društvene marginalizacije poziva prosvjetnog radnika. Društvo koje ne cijeni prosvjetu nije društvo slobodnih građana spremnih da sami stvaraju svoju budućnost”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Antena M

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply