Pri kraju rekonstrukcija krova cetinjskog vrtića

Rekonstrukcija drugog dijela krova cetinjskog vrtića “Zagorka Ivanović” u Jabučkoj ulici je pri kraju, a u upravi očekuju da će radovi biti završeni do početka nove nastavne godine. Naknadni upis djece u tu JPU je najavljen od 27. avgusta do 1. septembra.

“Radovi se trenutno izvode u dijelu vrtića koji je predviđen za jaslice. Očekujem da će sve biti završeno za 10 dana. Takođe, ovih dana biće završeno i krečenje prostorija i sve ostalo što je potrebno da bi djeca počela trećeg septembra u vrtić”, kazala je direktorica ove ustanove Senka Vuksanović.

Rekonstrukcija krova je započeta u novembru prošle godine, kada su zbog obilnih padavina oštećene pojedine prostorije vrtića. Nakon toga, obnovljen je prvi dio krova, a za kompletnu rekonstrukciju Ministarstvo prosvjete je izdvojilo 60.000 eura.

Vrtić u Jabučkoj ulici je izgrađen prije 30 godina, a projektovala ga je čuvena crnogorska arhitektica Svetlana Kana Radević.

U razgovoru za Radio Cetinje, direktorica vrtića Senka Vuksanović je podsjetila roditelje da je naknadni upis djece od 27. avgusta do 1. septembra.

“Apelujem na roditelje da izmire obaveze prema vrtiću. Dug roditelja prema ovoj ustanovi u ovom trenutku iznosi oko 4.000 eura”, poručila je na kraju Vuksanović.

Izvor: RTV Cetinje

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply