Naredne sedmice dvije nove radionice

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu je pripremio dvije radionice za osnovnoškolce, a jednu za predškolski uzrast. Mališani će od različitih ilustracija  realizovati svoje kreativne slikovnice, dok će se osnovnoškolci posvetiti pravljenju reklame za  novine i učiti o njenim neophodnim elementima. Osim toga, stariji drugari će na zanimljiv način, kroz igru obrađivati poeziju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

utorak, 21.avgusta u 19 sati počinje nova edukativno-kreativna radionica pod nazivom Da je meni sunce biti, koju će voditi Tamara Milošević, profesorica književnosti i studentkinja filmske režije.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina. Usmjerena je upoznavanju dječije književnosti, odnosno poezije za djecu kroz niz podsticajnih aktivnosti. U okviru radionice djeca će tumačiti poeziju, analizirati i recitovati, a uz rad u grupama učiće stilsko-jezičke osobenosti karakteristične za poeziju. Cilj radionice je da se najmlađima približi svijet poezije i razvije kreativnost. Na taj način podstiče se interesovanje za pronalaženje osobenog verbalnog, stvaralačkog prostora. Broj mjesta je ograničen na 15.

srijedu, 22.avgusta sa početkom u 19 sati uslijediće nova kreativna radionica pod nazivom Slikovnica, namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Slikovnica je primijenjena likovna radionica posvećena ilustrovanju sa idejom da se serije ilustracija povezuju u cjeline – slikovnice. Teme prilagođene starosnim grupama kretaće se od jednostavnih kao sto je skup pojmova do onih složenijih gdje se tekst prenosi vizuelno. U procesu ilustrovanja djeca će istraživati različite tehnike i materijale putem kojih ce praviti sopstvene slikovnice. Radionicu vodi grafička dizajnerka Ana Knežević, a broj mjesta je ograničen na 15.

četvrtak, 23. avgusta u 19 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Mali svijet gradičkog dizajna, namijenjena starijim osnovnoškolcima.

Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju bez obzira na to da li smo kući, u prodavnici, školi, ulici… Njihovim kombinovanjem bavi se serija radionica Mali svijet grafičkog dizajna koju vodi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović. Na tematskoj radionici, djeca će praviti reklamu za časopis/novine na temu Back to school (Povratak u školu). Učiće o neophodnim i pratećim elementima reklame, čemu služi ali i šta je to čini atraktivnom. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 8 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply