Od ponedjeljka završna sedmica akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više

Udruženje Roditelji organizuje i ove godine, osmi put, humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, čija će završnica biti održana od 20. do 25. avgusta, u tržnom centru Delta City.

U toku akcije, Udruženje zajedno sa građanima i kompanijama pomaže roditeljima iz socijalno ugroženih porodica da pripreme djecu za novu školsku godinu.

U toku naredne sedmice, u centralnom atrijumu tržnog centra Delta City, koji je partner akcije, biće postavljena korpa za donacije u kojpj će svi zainteresovani moći da ostave donacije – pribor, sveske, obuću… a na pultu Udruženja Roditelji će biti dostupne sve informacije na koje sve načine još mogu da se uključe.  Kao i svake prethodne godine, u prikupljanju pomoći ugroženim porodicama će pomagati i članovi volonterskog kluba Gimnazije ”Slobodan Škerović”.

Osim u posebnoj korpi u šoping molu Delta City, donacije se mogu donijeti svakog dana u toku avgusta u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, a sve infomacije  se mogu dobiti na brojeve telefona 020 22 10 00 ili 67 02 04 11, kao i putem maila                  [email protected]

”Na evidenciji Uduženja i među onima kojima pomažemo je preko 250 porodica i 600 djece koja žive na rubu egzistencije. Dio djece je uključen u naše programe podrške učenju i cijele godine vrijedno uče sa  našim volonterima. Znamo koliko je njihovim roditeljima teško da ih opreme za školu pa se i ove godine trudimo da im pomognemo i obezbijedimo sveske, torbe, pribor za školu kao i toplu odjeću i obuću. Koliko mališana ćemo  obradovati,  zavisi od broja firmi i pojedinaca koji se uključe u akciju pa ih zato pozivamo da podrže  i pomognu da što veći broj djece spreman krene u novu školsku godinu”, kazala je Tanja Ćirović iz Udruženja Roditelji.

Ovogodišnja akcija je počela 1. avgusta, i do sada su se, osim građana, pozivu da se uključe odazvale i i kompanije i organizacije – Aroma, Ribnica Commerce, Mahna Mahna, Allegra Montenegro, Rotaract Club Podgorica, Donator, Zapad banka, Assitalia, Fine Art, Dadi,  i zahvaljujući njima već je obezbijeđen pribor i obuća za dio djece.

Promociju akcije su podržale firme: Mouse Studio koji je besplatno izradio promotivni materijal,

Metropolis Media je ustupio reklamne bilborde, Micromedia je obezbijedila kese za pakovanje donacija, a Tagor odobrio popust za nabavku pribora.

 

Comments

Leave a Reply