Besplatni udžbenici i za đake prvake iz Danilovgrada

Foto: Vijesti/Jelena Jovanović

Opština Danilovgrad će ove godine, kao i prethodnih, obezbijediti besplatne komplete udžbenika za đake prvake sa teritorije ove opštine.

Kako navode, budžetom za 2018. godinu opredijeljen je novac za nabavku kompleta udžbenika koje će na početku školske 2018/19. godine, dobiti oko 180 đaka prvaka.

“Besplatni udžbenici za đake prvake, predstavljaju dodatni vid podrške lokalne uprave obrazovanju u opštini Danilovgrad, uz tradicionalnu dodjelu stipendija najboljim studentima i najboljim učenicima Gimnazije, kao i nagrada odličnim učenicima osnovnih škola i Gimnazije”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine.

Većina crnogorskih opština – ukupno 13, obezbijediće besplatne udžbenike za prvake u narednoj školskoj godini, a samo 4 za sve razrede osnovne škole i to – Berane, Budva, Plužine i Šavnik, dok će u Žabljaku plaćanja udžbenika biti oslobođeni roditelji učenika prva četiri razreda.

Četiri opštine, kako su saopštili njihovi predstavnici, neće imati podršku u udžbenicima za đake, a to su Rožaje, Plav, Andrijevica i Pljevlja. U Herceg Novom će besplatne udžbenike dobiti đaci prva tri razreda.

Plužine, će osim besplatnih kompleta udžbenika za sve osnovnoškolce, obezbijediti i đačke torbe za prvake.

Bar, Bijelo Polje, Cetinje, Gusinje, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Podgorica, Tivat, Ulcinj i Danilovgrad su odlučili da opredijele novac za udžbeničke komplete prvacima. Žabljak je prvenstveno planirao da obraduje na ovaj način samo roditelje prvaka, ali su, kako su nam rekli, uspjeli da obezbijede novac i za kupovinu udžbenika za đake prva četiri razreda.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply