Za vikend nestalo dvoje maloljetnika – oboje vraćeni kući

Centru bezbjednosti Podgorica je tokom vikenda prijavljen nestanak dječaka (16) i djevojčice (14), koji su u međuvremenu pronađeni odnosno vratili su se kući.

Kako je pojašnjeno iz Uprave policije ta dva nestanka, prema informacijama koje imaju, nijesu povezana.

“Udaljenje od kuće – nestanak šesnaestogodišnjeg dječaka je juče, Centru bezbjednosti Podgorica prijavila njegova majka. Ona je kazala da je on izašao iz kuće četiri dana ranije, 8. avgusta i da se nakon toga nije javljao. Za dječakom se intenzivno traga”, saopštila je Uprava policije.

On se danas vratio kući, a roditelji nisu prijavili policiji njegov povratak, saopšteno je iz Uprave policije.

Nestanak četrnaestogodišnje djevojčice je Centru bezbjednosti Podgorica u subotu, 11. avgusta, prijavila njena majka. Ona je navela da je djevojčica izašla dan ranije, i da se nije vraćala kući.

Službenici CB Podgorica su tragali za djevojčicom i pronašli je istog dana kad je nestanak prijavljen, 11. avgusta. Djevojčica je vraćena porodici.

“Saznanja i činjenice koje su utvrđeni u oba slučaja policija, radi zaštite interesa maloljetnika, ne može objaviti. Ono što možemo saopštiti, na osnovu informacija koje su pribavljene, je da za sada nema saznanja niti indicija koje ukazuju na to da su ova maloljetna lica primorana da se udalje od kuće. Bez obzira na to policija i dalje radi na utvrđivanju svih činjenica”, saopštila je Uprava policije.

Policija inače, po prijavi da je nestalo lice, preduzima mjere i radnje traganja bez odlaganja, a sa posebnom pažnjom i odmah se postupa kada je u pitanju traganje za maloljetnim licima čije je udaljenje od kuće odnosno nestanak prijavljen.

Najveći broj maloljetnika čiji je nestanak – udaljenje od kuće prijavljen bude pronađen živ i zdrav i vraćen porodicama.

Comments

Leave a Reply