Naredne sedmice tri besplatne radionice u Igračkoteci i Razvojnom centru

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za predstojeću sedmicu je pripremio kreativne i edukativne radionice za djecu različitih uzrasta. Mališani će imati priliku da razvijaju maštu kreiranjem ukrasnih predmeta od kartona, dok će malo stariji drugari vježbati izvođenje asana na radionici joge. Školarci će učiti o slivovima rijeka Crne Gore, i predstaviti ih na slikovit način pospješujući  proces učenja i pamćenja kroz izradu mape uma.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

utorak, 14. avgusta u 19 sati počinje radionica Male ruke, Velika djela namijenjena djeci predškolskog  uzrasta.

Djeca će u toku radionice vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje kreativnosti, preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Radioničarke Katarina Čarapić i Vera Boljević će pomagati malim drugarima da kroz igru nauče nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

srijedu, 15. avgusta, u 19 sati organizujemo  radionicu pod nazivom Joga za djecu, koja je osmišljena tako da kroz različite igre, fizičke vježbe, vježbe disanja i opuštanja, približi djeci ovu veoma staru, jednostavnu i prirodnu disciplinu. Djeca će na interesantan način učiti o važnosti pravilnog disanja, držanja tijela, kako da se umire kada su razdražljiva, jačaće samopouzdanje i osjetiti važnost sebe i svog tijela.

Joga poboljšava fizičko zdravlje djece tako što kroz izvođenje asana (pokreta) djeca jačaju snagu, fleksibilnost, pokretljivost. Asane se izvode polako uz svjesno izvođenje pokreta i uz punu koncentraciju. Tijelo se ne umara, nego se puni energijom, jača i osvježava. Disanje i opuštanje su takođe dio joge i izvođenjem ovih tehnika pospješuje se pažnja, fokus, pamćenje i raspoloženje. Radionicu će voditi sertifikovana instruktorka joge Dragana Latković, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

četvrtak, 16. avgusta u 19 sati pripremili  edukativnu radionicu pod nazivom Mape uma-zabavni izazov, koja je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 11 godina.

Drugari će imati priliku da učestvuju u različitim igrama koje poboljšavaju koncentraciju i ubrzavaju proces učenja kod djece osnovnoškolskog uzrasta. Tema radionice će biti Rijeke Crne Gore. Poznato je da djeca najlakše uče kroz igru i pomoću slika, a osnovni cilj tih strategija nije samo učenje informacija nego i njihovo povezivanje i razvoj funkcionanog znanja. Kako možemo upamtiti rijeke i slivove Crne Gore, kroz njihovo slikovito predstavljanje kroz Mapu uma, imaćemo priliku da naučimo na ovoj radionici.

Radionicu će voditi baka Đorđina Markuš, a ova radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta je ograničen na 8.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply