Naredne sedmice dvije nove radionice u Razvojnom centru

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremio je tri besplatne radionice za djecu različitih uzrasta. Za mališane jaslenog uzrasta i njihove roditelje biće organizovana razvojna radionica, sa defektologom, a djeca ranog školskog uzrasta će kroz igru upoznavati svoje posebnosti. Stariji drugari će učiti da rješavaju probleme na kreativan i maštovit način, kroz brojne podsticajne aktivnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 6. avgusta sa početkom u 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta,  od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja. Posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.Radionicu vodi defektološkinja  Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U  četvrtak, 9. avgusta u 19 sati počinje nova kreativno edukativna radionica, pod nazivom To sam ja, a vodiće je psihološkinja Andrijana Tičević.

Radionica je namijenjena mališanima uzrasta od 5 do 7 godina. U okviru ove radionice drugari na zabavan način uče kako da kreativno izraze sebe, kroz brojne podsticajne aktivnosti i igre. Tokom radionice mališani sarađuju sa vršnjacima, uče se timskom radu, strpljenju ali stiču i nova znanja o sebi. Neke od igara u kojima će mališani učestvovati su: Igra pretvaranja , razmjena u krug, lanac pokreta. Cilj radionice je da mališani postanu svjesni sebe, svoje posebnosti, kao i  razlike  i sličnosti među drugarima. Na taj način podstiče se veći stepen imaginacije i socijalizacije kod mališana. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 10. avgusta u 19 sati uslijediće nova radionica pod nazivom Zagonetalica, sa učiteljem Savom Kovačevićem.

U toku ove radionice mališani će kroz praktične aktivnosti učiti da rješavaju probleme na kreativan i maštovit način. Kroz zanimljive aktivnosti će osvijestiti značaj timskog rada i podjele odgovornosti u timu. Pozitivanim stav kod djece prema rješavanju problema i odgovornost radi se na istrajnosti u rješavanju problema. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply