U novi vrtić na Starom upisano 700 mališana, skoro duplo više od kapaciteta

U novoizgrađeni vrtić na Starom aerodromu u Podgorici, “Dragan Radulović” upisano je 700 djece iako su kapaciteti te vaspitne jedinice, po standardima, 343 mjesta.

Direktor JPU “Đina Vrbica”, Vuk Stanišić poručuje da nikoga od upisane djece neće odbiti, već da će svi biti primljeni u novi vrtić.

Prema njegovim riječima, otvaranje vrtića na Starom aerodromu uticaće na rasterećenje vaspitne jedinice “Jelena Cetković” na Koniku. U tu vaspitnu jedinicu ove godine upisano je 226 djece manje nego prošle godine.

“Prošle godine je vrtić na Koniku bilo upisano 577 djece, a ove godine 351. Jasno je da je to smanjenje posljedica izgradnje novog vrtića”, navodi Stanišić.

Izgradnja vrtića na Starom aerodromu koštala je oko 2,7 miliona eura, a novac je obezbijeđen iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope, koji je Vlada potpisala odgovarajući na zahtjeve preko pest hiljada građana koji su 2012. godine tražili izgradnju novih predškolskih ustanova. Glavni grad je učestvovao u ovom projektu ustupivši zemljište veličine 9.119 kvadratnih metara, čija je vrijednost oko 1,8 miliona eura. Površina objekta je oko 3.000 kvadratnih metara. Vrtić sadrži osam radnih soba za jaslene grupe, 12 soba za starije grupe djece, osam kancelarija, fiskulturnu salu, biblioteku i centralnu kuhinju.

Kako je naveo Vuk Stanišić, u toku su radovi u dvorištu, a predstoji opremanje ove vaspitne jedinice. I taj dio posla dodaje on, biće gotov do septembra, kada će i početi da radi vrtić koji nosi ime našeg velikog humaniste i pisca za djecu.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply