Počinje sanacija krova OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj

Sanacija krova nad fiskulturnom i kino salom u OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj počeće 3. avgusta, a trebalo bi da bude završena u narednih 45 dana.

U toku sanacije, biće zamjenjena i kompletna PVC stolarija, a u saradnji sa Mjesnom zajednicom Bijela, nastavlja se uređenje vanjskog sportskog terena i dvorišta.

Kino i fiskulturna sala u OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj, zatvorene su krajem marta ove godine, kako ne bi bila ugrožena sigurnost i zdravlje učenika.

Na početak radova čeka se još od decembra 2016. godine kada je Ministarstvo opredjelilo sredstva, ali zbog propusta u zakonskoj proceduri pri odabiru izvođača, na šta je škola ukazala, predmet je nakon žalbenog procesa Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki, završio na Upravnom sudu.

“Potvrđeno je da radovi počinju 3. avgusta. Prethodnih dana predstavnici Ministarstva, nadzora i izvođača obišli su školu. Uslovi su se stekli i dobijanjem bankarske garancije, a predsjednik Opštine Stevan Katić, na našu molbu, izdao je odmah Rješenje da možemo pristupiti rekonstrukciji krova iako je turistička sezona”, kazala je direktorica Jarmila Radović.

Izvođač Hidrograđevinar doo iz Nikšića ima rok po ugovoru da radove završi za 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Vrijednost radova je 46.156, 10 eura, koje je obezbjedilo Ministarstvo prosvjete koje finansira i novu PVC stolariju (prozore, vrata na fiskulturnoj sali) i novu mreža na prozorima kao zaštita od udaraca lopti.

“Mjesna zajednica je obezbijedila tri reflektora i dvije kapije koje će biti postavljene na ulazu prema moru i prema prolazu ka JPU Naša radost. Do početka školske godine obilježićemo košarkaški teren i ojačati mreža oko ovog terena. Mladi Bijele nesmetano koriste sportske terene ispred škole tokom ljeta, te će i oni pomoći u sanaciji sportskih terena”, kazala je Radović.

Iz OŠ Orjenski bataljon apeluju na mještane i goste da, kada radovi počnu, zbog sigurnosti, ne koriste prolaz od magistrale kroz školsko dvorište.

Izvor: Radio Herceg Novi

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply