Naredne sedmice upoznajemo različite kulture i tradicije širom planete

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će razvijati kreativnost i učiti se strpljenju, dok će malo stariji drugari podsticati ljubav prema knjizi u okviru čitalačke radionice. Za djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremili smo upoznavanje sa planetom Zemljom, kroz uzbudljive priče sa putovanja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 30. jula u 19 sati pripremili smo edukativnu radionicu pod nazivom Dječji klub čitalaca, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Cilj radionice je da se kod djece probudi ljubav prema čitanju i knjizi, i navede ih da razvijaju maštu. Prvi dio radionice biće usredsređen na čitanje knjige, a drugi na konstruktivni razgovor o glavnim junacima, njihovim nedaćama i uspjesima. Na ovaj način ćemo pospješiti dijalog među mališanima, razvijati njihovu kreativnost i bogatiti vokabular. Istraživanja su pokazala da ukoliko su djeca izložena čitanju od ranog djetinjstva, aktiviraju se određeni centri u mozgu, što posebno utiče na djetetov razvoj jezika, način razmišljanja, poboljšava njihovu koncentraciju i doprinosi ‘žeđi za znanjem’. Radionicu će voditi pisac i magistar prava Tijana Ostojić, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 31. jula u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Upoznajmo planetu. Radionicu vodi Edin Krnić, putopisac koji je u posljednjih 20 godina obišao preko 110 država i istražuje našu planetu. On je tokom svojih putovanja obišao mnoge države Evrope, Amerike, Azije i Afrike. Na radionici će roditelje i djecu provesti kroz mjesta koja na kojima je bio, i ispričati im zanimljivosti i ljepote sa kojima se susretao na putovanjima. Saznaćemo mnogo zanimljivosti o našoj planeti, živom svijetu koji je nastanjuje i njenoj prirodi ali i kulturi i ljudima koje je Edin upoznao obilazeći različite države. Imaćemo priliku i da vidimo dosta fotografija koje će nam bliže dočarati ono što budemo čuli. Radionica je namijenjena roditeljima i djeci osnovnoškolskog uzrasta, a broj mjesta je ograničen na 20.

U petak, 3. avgusta u 19 sati kreće kreativna radionica, pod nazivom Ljetnje šarenilo, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 6 godina.

Znamo koliko je bitno uposliti prstiće mališana od najranijeg uzrasta za njihov uspješan rast i razvoj. Možemo ih uključiti na različite načine koristeći materijal koji se nalazi u kući, gdje će se učiti strpljenju  kroz osmišljavanje i kreiranje sopstvenih igračaka i ukrasa. Drugari će na ovoj radionici imati priliku da od materijala iz kuhinje prave ukrase i narukvice, koje će donijeti dah ljetnjeg šarenila i probuditi dječiju maštu i kreativnost. Cilj radionice je razvijanje preciznosti i strpljenja, kao i fine motorike prstića. Broj mjesta ograničen je na 15.

Radionicu će voditi baka Ljiljana Lakušić, čije je uključivanje dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply