U Tivtu svečano otvoreno prvo igralište u okviru akcije Igrališta djeci

Prvo rekonstruisano dječje igralište u Bokeškoj ulici na Seljanovu svečano je otvoreno danas uz brojne posjetioce.

Igralište je otvoreno u okviru akcije Igrališta djeci, koju su pokrenuli Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat i Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

U saradnji sa JU Centar Ljubović, obezbijeđen je mobilijar, a materijal za radove i mehanizaciju osigurala su lokalna poduzeća.

„Ovo sportsko igralište i naredna sportska igrališta, koja trebaju da budu sagrađena ili rekonstruisana, jesu igrališta koja treba da budu prevashodno za djecu. Djeco, ovo je namijenjeno vama, za vašu budućnost, koja treba da bude protkana igrom, srećom i razonodom, odnosno za zdrav i uspješan razvoj“, kazao je ovlašćeno lice potpredsjednika za vršenje funkcije predsjednika Opštine Siniša Kusovac.

Otvaranju su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Tivat Ivan Novosel, načelnik Direkcije za sportsku infrastrukturu u Ministarstvu sporta Vladimir Vojvodić, direktori javnih poduzeća i ustanova, odbornici lokalnog parlamenta, kao i predstavnici organa lokalne uprave. Pročitano je pozdravno pismo generalnog direktora Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Gorana Kuševije.

Na humanitarnoj večeri brenda luksuznog nakita Misahara, koja je održana u Hotelu Regent, prikupljeno je preko 10.000 eura – Lepa Roskop ispred brenda Misahara, umjetnik Kfir Moyal i dizajnerka Lepa Danojević prodali su autorski nakit, umjetnine i glamurozne haljine koje kreiraju, kako bi pomogli renoviranje igrališta u Tivtu.

Izvor: Radio Dux

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply