Osmijehom obojen i dom samohrane majke četvoro djece

Akcija Osmijehom oboji dom realizovana je junu u domu samohrane majke Milodarke i njene četvoro djece.

Kada je prije godinu dana Milodarka je dobila poziv od jednog humanog čovjeka nije ni slutila da će njeni životni problemi u značajnoj mjeri biti riješeni. Nakon učešća u TV emisiji Dnevnica dobila je na korišćenje baraku u kojoj trenutno živi sa svojom djecom. Milodarka je samohrana majka četvoro djece. Nije korisnik nikakvog socijalnog davanja, a djecu podiže i školuje uz pomoć porodice, prijatelja i humanih ljudi.

„Nakon učešća u emisiji Dnevnica dobila sam poziv i ponudu jednog humanog čovjeka da besplatno koristim njegovu baraku za stanovanje koja se nalazi na Koniku. Od tada djeca i ja imamo brigu manje, jer bilo je jako teško biti podstanar u materijalnoj situaciji u kojoj smo nas petoro. Baraka nije u baš najboljem stanju jer godinama nije okrečena, pa nam je njeno sređivanje neophodno“, kazala je Milodarka.

U sklopu akcije Osmijehom oboji dom 2018. već četvrtu godinu Boje i lakovi Kameleon uz pomoć kompanije Maxima iz Lučana adaptiraju stambene prostore porodicama koje nijesu u materijalnoj situaciji da to sami urade. Majstori Kameleona na predlog Banke hrane posjetili su i dom Milodarke i djece.

„Kada sam čula da postoji mogućnost da mi neko pomogne i sredi stan u kojem živimo, bila sam presrećna. To nama mnogo znači“, kazala je Milodarka prije nego su majstori krenuli sa adaptacijom njenog doma.

Ona alimentaciju koju prima od bivšeg supruga koristi da plati račune za struju, vodu, smeće… Za sve ostalo nema. Kaže da ponekad zaradi dnevnicu čisteći stanove, ali da to nije tako često.

„Moju situaciju znaju u komšiluku pa mi ponekad pomognu. Da mi nije humanih ljudi i Banke hrane koja mi značajno pomaže, ne znam kako bih izdržala“, ističe ova samohrana majka.

Radovi u domu trajali su nekoliko dana, a rezultat koji je dobijen izvukao je osmijeh na lice ove vrijedne i požrtvovane žene.

„Nijesam ni slutila da će sve da bude ovako lijepo. Neopisivo sam srećna i zahvalna na svemu“ , kazala je nakon završenih radova.

Akcija Osmijehom boji dom 2018. u međuvremenu se nastavlja. Dom Milodarke i djece je četvrti od ukupno deset koliko će biti adaptirano u sklopu ovogodišnje akcije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply