Naredne sedmice u fokusu razvoj motorike, kreativnosti i učenje o reciklaži

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremio je tri besplatne radionice za djecu različitih uzrasta. Predškolci će unaprjeđivati maštu i preciznost, dok će malo stariji drugari vježbati motoričke vještine, kroz mnogobrojne igre. Osnovci će učiti o reciklaži papira i načinima kreativne upotrebe korišćenih materijala.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ponedjeljak, 16. jula u 19 sati biće održana edukativno kreativna radionica pod nazivom Staro u novom ruhu, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Reciklaža papira, plastike i ostalih otpadnih materijala od izuzetne je važnosti za očuvanje životne sredine. Proces reciklaže podrazumijeva izdvajanje korišćenih materijala i proizvoda, njihovu preradu i ponovnu upotrebu. Vjerujemo da je veoma važno djecu učiti koliko je bitno reciklirati otpad i brinuti o životnoj sredini. Kako od iskorišćenog materijala mogu napraviti korisne predmete, mališani će na ovoj radionici imati priliku da nauče od bake Vasiljke Lozić. Na taj način razvijamo kreativnost, motoriku i povećavamo stepen informisanosti i svijesti kod djece o načinu i značaju očuvanja životne sredine.

Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta ograničen je na 15.

U srijedu, 18. jula u 19 sati uslijediće radionica Igre, za drugare spretne kao čigre koja je prilagođena uzrastu od 6 do 9 godina.

Čulna iskustva su važan dio razvoja djeteta, ali se za mnoge čulne aktivnosti koriste samo ruke. Naša stopala su osjetljiva jednako kao i ruke, pa ćemo na radionici kroz brojne aktivnosti podsticati učenje I istraživanje pomoću stopala i ruku, ali koristeći maštu i vijugice. Drugari će imati priliku da učestvuju u motoričkim igrama, kroz koje će razvijati timski duh, učiti se strpljenju i pravilima, dok čekaju svoj red i istovremeno podržavaju drugara koji je u igri.

Cilj radionice je vježbanje balansiranja, kao jedne od glavnih motoričkih vještina koju djeca predškolskog i školskog uzrasta treba da usvoje, dok posebnu pažnju posvećujemo vježbama za razvoj balansa i stabilnosti. Radionicu vodi psihološkinja Marija Boljević, a broj mjesta ograničen je na 12.

četvrtak, 19. jula u 19 sati počinje radionica Male ruke, Velika djela namijenjena djeci predškolskog  uzrasta.

Djeca će na ovoj radionici vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje kreativnosti, preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Radioničarke Katarina Čarapić i Tanja Ćirović će pomagati malim drugarima da kroz igru nauče nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply