Roditelji prijavljuju da se bebe osjećaju loše kada popiju formulu

Nova formula (lijevo) pored stare formule (desno)

Francuski gigant u proizvodnji hrane Danone istražuje navode da se neka odojčad nijesu osjećala dobro zbog njihove baby formule Aptamil, čiji je sastav nedavno promijenio.

Stotine roditelja iz Ujedinjenog Kraljevstva žalilo se na društvenim mrežama da se njihove bebe, zbog te izmijenjene baby formule, nijesu osjećale dobro.

Iz Danone-a su kazali da su odradili obimne provjere kada je u pitanju bezbjednost, a dodali su da “sve povratne informacije shvataju veoma ozbiljno”.

Ovaj gigant u proizvodnji hrane istražuje žalbe i uspostavio je besplatnu liniju za pomoć kojoj se roditelji mogu obratiti za savjet. Bilo je i žalbi na gramažu pakovanja izmijenjenog proizvoda koja je smanjena sa 900gr na 800gr, a cijena je ostala ista – 11 funti.

Nekoliko majki je kazalo za BBC da su njihove bebe imale stomačnih problema nakon što su počeli da koriste novu verziju Aptamila 1.

Roditelji kažu da su primijetili da mlijeko u prahu se nije rastvaralo u bočicama, i da su ostajale grudvice.

“Mirisalo je drugačije, poput pokvarenog mlijeka koje je bilo van frižidera cio dan”, kazala je za BBC majka Rosie Menzies.

Ona je rekla da se njen sin Harry star 11 sedmice nije osjećao dobro nakon hranjenja i da je počeo da odbija bočice sve dok nije prešla na formulu drugog proizvođača.

“Želimo da uvjerimo roditelje da su nam kvalitet i bezbjednost naših proizvoda na prvom mjestu. Nedavno smo predstavili nove sastave Aptamila i uočavamo da nekim porodicama nije lako pao prelaz na nove formule”, saopštilo je predstavništvo ove kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Oni navode da su sproveli brojne provjere kvaliteta i bezbjednosti, uključujući i klinička istraživanja, testiranje proizvoda i testiranje iskustva potrošača. Kako kažu, rezultati su pokazali da bebe prihvataju ovu formulu dobro i da je bezbjedna.

“Izmijenili smo instrukcije za miješanje na pakovanjima pošto ova nova formula zahtijeva od roditelja da je promiješaju malo drugačije u poređenju sa prethodnim sastavom – naročito, da snažno mućkaju u trajanju od 10 sekundi kako bi se prah rastvorio”, dodaju oni.

Iz Aptamila su kazali da su promijenili sastav za tri proizvoda: Aptamil 1, Aptamil 2 i Aptamil 3 i 4.

Izvor: BBC

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply