Za Sofiju u Podgorici prikupljeno oko 1.100 eura

Tokom akcije Donatorska kutija za Sofiju Đukanović koju je organizovala NVO Izvor života, a koja je održana na podgoričkom Trgu nezavisnosti prikupljeno je oko 1.100 eura za liječenje ove djevojčice. Akciji se odazvao jedan broj kompanija, kao i građani.

„Iako smo javnim, a i ličnim pozivom pozvali poslanike, ministre i predsjednika, pridružio se samo gradonačelnik glavnog grada, Slavoljub Stijepović i donirao sredstva. Vjerujemo da su ostali imali privatnih obaveza i da će se pridružiti uplatom na žiro račun narednih dana“, kazali su iz Izvora života.

Svojim stihovima veče je uljepšala i pružila podršku pjesnikinja Gordana Sarić.

Sofiju Đukanović, jednoipogodišnja djevojčica iz Nikšića, boluje od rijetke genetske bolesti – spinalne mišićne atrofije koju u svijetu nazivaju “genetskim ubicom broj jedan”. Od prošlog ljeta nalazi se u Italiji na liječenju.

“Spinalna mišićna atrofija slabi sve mišiće, a utiče i na hodanje, disanje, gutanje, zbog čega je Sofiji neophodna medicinska aparatura kako bi mogla normalno da se razvija i napreduje. Sofijina porodica se bori sa jako velikim troškovima i finansijski je iscrpljena. Zato im u ovoj životnoj borbi treba vaša pomoć”, stoji na Fondaciji “Budi human”.

Za njeno liječenje potrebna su velika sredstva, a za medicinsku aparaturu koja joj je neophodna potrebno je 30 hiljada eura i do sada je prikupljeno nešto preko deset hiljada.

Svi koji žele da pomognu Sofiji mogu to uraditi slanjem SMS poruke na 14543, tako što će upisati 15 ili uplatom na žiro račun 520-14678-79 ili devizni račun 520042-8701-02. IBAN broj: ME25520042000000870102.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply