Naredne sedmice razvijamo govor i učimo o zdravoj ishrani

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice biće održane besplatne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Mlađi drugari će kroz igru i zanimljive aktivnosti učiti o tome koliko je voće zdravo, dok će  školarci bogatiti fond riječi i unaprijediti vještinu komuniciranja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 9. jula sa početkom u 19 sati kreće  nova kreativno edukativna radionica pod nazivom Nek jede voće ko zdrav biti hoće, a namijenjena je djeci predškolskog uzrasta.

Polazeći od toga koliko je voće zdravo za naš organizam, i koliko je bitno unositi vitamine od najranijeg uzrasta, za uspješan rast i razvoj mališana, pripremili smo edukativnu radionicu o zdravoj ishrani. Na ovoj radionici drugari će imati priliku da kroz razne igre i aktivnosti  upoznaju različito voće, da saznaju  koliko je ono zdravo, kako ga sve mogu koristiti i zbog čega je važno da  voće bude dio svakodnevne ishrane. Osim toga, kroz posebno osmišljen kviz, djeca će pogađati zamišljenu voćkicu, a na kraju se i zasladiti istim. Na taj način razvijamo pažnju, koncentraciju, strpljenje, učimo se timskom radu ali i svijest kod najmlađih o zdravim stilovima života. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodiće je baka Olja Pižurica.

Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta ograničen je na 15.

U četvrtak, 12.jula od 19 sati biće održana radionica Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija naučiti korisne vještine komunikacije.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja. Radionica je namijenjena školarcima, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply