Dio mališana iz budvanskog vrtića od septembra u novim prostorijama

U vrtićima JPU “Ljubica V. Jovanović Maše” u Budvi ove godine upisano je 100 mališana više nego prethodne, ali će prenatrpanost prostorija biti smanjena jer će dio djece uzrasta od tri do šest godina boraviti u novim prostorijama u TQ centru Plaza.

U 2018. godini upisano je 1.199 djece koja su raspoređena u 33 vaspitne grupe u četiri jedinice: Petrovac, Pržno i dvije u Budvi.

“Ove godine smo upisali veći broj djece nego prošle. Sve nam više mališana dolazi jaslenog uzrasta od jednu do tri godine”, kazala je direktorica Vera Šaranović.

Prema njenim riječima, prostor koji su dobili od Opštine na korišćenje u velikoj mjeri će rastereti grupe i olakšati posao.

“Prostor privodimo namjeni i vjeruje da će do 15. septembra to biti sve opremljeno i spremno za korištenje zahvaljući našim sponzorima koji uvijek priteknu u pomoć i naravno našim zaposlenima”, istakla je Šaranović i pozvala prijatelje i velike firme da prema svojim finansijskim mogućnostima pomognu opremanje vrtićkih prostorija.

Tokom ljeta dežurni su vrtići u Pržnom, Petrovcu i centralni u Budvi.

“Ukupan broj djece koji su prijavljena za ljetnji boravak je 250. Trudili smo se ove godine da djeca iz novog vrtića i sa Svetog Stefana budu sa poznatim licima i da s njima bude medicinka sestra i vaspitač koji su bili i toku godine sa njima”, naglasila je Šaranović.

U avgustu će raditi Centralni i Petrovački vrtić.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply