Herceg Novi obezbjeđuje besplatne udžbenike za učenike prva tri razreda

Učenici prva tri razreda osnovnih škola u Herceg Novom dobiće naredne školske godine besplatne komplete udžbenika, koje će im obezbijediti opština.

“Ovo će biti četvrta godina da hercegnovska lokalna uprava obezbjeđuje knjige đacima, s tim da su protekle tri godine komplete dobijali samo prvaci, a za školsku 2018/19. taj spisak je proširen i na učenike drugog i trećeg razreda. Praksa je da udžbenici budu podijeljeni prvog dana škole”, kazala je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Za ovu svrhu opredijeljeno je 51 hiljada eura budžetom Opštine za 2018. godinu.

Zambelić Pištalo je istakla da kupovinom udžbenika lokalna uprava obezbjeđuje koristan poklon đacima i značajnu pomoć roditeljima na početku školske godine, što je još jedna potvrda da posebnu pažnju posvećuju najmlađim Novljanima i Novljankama.

Namjeravaju, kako je dodala, da nastav sa proširivanjem spiska učenika kojima će obezbjeđivati besplatne knjige. U planu je da već od školske 2019/2020. komplete udžbenika na poklon dobiju učenici prva dva ciklusa, odnosno od prvog do šestog razreda osnovne škole.

Proše godine je 11 opština obezbijedilo besplatne udžbenike za prvake, dok su dvije – Budva i Berane na ovaj način obradovale roditelje đaka svih osnovaca koji imaju prebivalište na njihovoj teritoriji.

Izvor: Radio Herceg Novi

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply