Naredne sedmice tri radionice za djecu različitih uzrasta

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremljena  je radionica za mališane jaslenog uzrasta i njihove roditelje sa psihološkinjom. Drugari predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, usvajaće nove vještine i razvijaće kreativnost, u okviru likovne radionice. Stariji osnovnoškolci napraviće malu pozorišnu scenu u toku koje će se oprobati u svojim glumačkim sposobnostima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 2. jula sa početkom u 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta,  od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 3. jula u 19 sati počinje Likovna radionica, koja je namijenjena mališanima predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

U toku radionice djeca će se, uz instrukcije Milene Baćović, upoznati sa tehnikama crtanja, slikanja, oblikovanja, usvajaće nova znanja i vještine ali i razvijajaće svoju kreativnost. Tema ove radionice je Veličanstveni ljetnji zalazak Sunca, gdje  će mališani imati priliku da  prikažu zalazak Sunca, koristeći  vodene boje i zasenčene predmete sa tamnim kolaž papirom.  Cilj radionice je razvoj mašte, motorike, preciznosti, strpljenja kao i urednosti kod djece, i sve to uz druženje sa vršnjacima, sa akcentom na veći stepen socijalizacije kod mlađih generacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 5. jula u 19 sati kreće nova kreativno i edukativna radionica pod nazivom  Oživimo basnu, koju vodi baka Vesna Lakuš.

Znamo koliko je važno  da djeca zavole da čitaju, slušaju i pričaju priče. Magijom priče djecu uvodimo u svijet mašte, gdje realnost može da bude na trenutak zamijenjena fantazijom, gde djeca mogu da odglume emocije svojih junaka, steknu iskustva, usvoje nove vrijednosti i tako uče na jedan sasvim novi način. Na radionici, drugari  će imati priliku da dramatizacijom glavnih junaka i bitnih scena iz basne stvaraju jednu živu, dinamičnu i interaktivnu scenu malih umjetnika. Kroz aktivno angažovanje mališani bolje razumiju ideju, jačaju koncentracija, stiču samopuzdanje i uspješnije snalaženje u novim situacijama, a kroz emocionalno i intelektualno uključenje razvijaju kreativnost i maštu.

Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta.Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 12 godina, a broj mjesta ograničen je na 10.

Comments

Leave a Reply