Doktor Jovović odnedavno u cetinjskom porodilištu

Doktor Predrag Jovović nedavno je počeo sa radom na ginekološko – akušerskom odjeljenju Opšte bolnice “Danilo I” na Cetinju.

U razgovoru za Radio Cetine on je kazao da će rad na ovom odjeljenju za njega predstavljati izazov, i da ima želju da doprinese, kako je rekao, povratku dijela stare slave cetinjske bolnice.

“Kada sam se prije skoro pola godine slučajno sreo sa direktoricom cetinjske bolnice dr Sonjom Radojičić i kada sam rekao da osjećam zasićenost i gubitak motivacije poslije skoro 30 godina rada u Kliničkom centru Crne Gore, složili smo se da nemam u stvari izazova i da bi moj dolazak u bolnicu na Cetinju to mogao da promijeni. Tako sam i počeo da razmišljam o prelasku”, kaže dr Jovović.

On je istakao kako vjeruje da direktorica bolnice “Danilo I” Sonja Radojičić ima volju da podrži povećanje obima posla na ginekologiji.

Vjeruje i da se to poklapa sa namjerama i planovima Ministarstva zdravlja da se decentralizuje sistem, jer je Klinički centar postao zagušen poslom i prekomplikovan za organizaciju.

“Nikad se nijesam bojao rada, a sada imam i motiv, što sam doživio kao svoju misiju. Izazov da doprinesem povratku dijela stare slave ove bolnice bio je takav da poslije duže vremena, ponovo sa uživanjem idem na posao. Privikavam se na novi prostor, nove saradnike i nove uslove i vidim da ćemo za nekoliko mjeseci pričati o većim i sređenijim utiscima”, naglasio je on.

Kaže da je od ranije sam znao tri doktorice koje rade na ginekologiji – Tamaru Jevšnik, Selmu Đurbuzović i Angelu Ćoric, jer im je bio jedan od učitelja, a u uslove se lično uvjerio.

“To je zajedno sa nevjerovatnom količinom dobre volje i pozitivnih, nasmijanih lica ostalog osoblja doprinijelo da tog dana odlučim da prelazim”, naglasio je on.

Jovović pamti da su mnoge Podgoričanke išle na Cetinje da se porađaju, dijelom zbog duge tradicije, jer je to najstarija bolnica u Crnoj Gori, a više zbog nekih od najboljih ginekologa koji su tamo radili – dr Đurišić, dr Kusovac, dr Vukić.

“Dobro mi je bio poznat dobar glas bolnice i njenih ljekara. Tako sam i pošao u posjetu bolnici, da bih se uvjerio u ono što ona nudi”, zaključio je on.

Doktor Predrag Jovović je rođen 1964. godine u Podgorici. Specijalizirao je ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Nakon toga je završio magistarske studije u Beogradu na smjeru humana reprodukcija, a potom i subspecijalizaciju iz endokrinologije , takođe u Beogradu. Na Medicinskom fakultetu u Podgorici završio je doktorske studije.

On ističe kako je tokom dosadašnjeg angažmana sam vodio više od 10 hiljada porodjaja i nekoliko hiljada operacija iz domena ginekologije. Dok je bio načelnik operativne ginekologije u KCCG, uveo je više novih metoda dijagnostike ultrazvuka i operisanja.

Izvor: RTV Cetinje

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply