Lopov upao u dječiju bolnicu, majka se borila sa njim

U Institutu za bolesti djece, na Odjeljenju neurologije, u ponedjeljak veče zabilježen je nesvakidašnji incident kada je lopov upao u sobu dvomjesečne bebe i pokušao da uzme tablet, ali je krađu spriječila djetetova majka.

Iz Kliničkog centra potvrdili su da je došlo do incidenta i da su slučaj prijavili policiji.
Kako su kazali za Pobjedu, i ranije je bilo sličnih pokušaja, ali medicinsko osoblje u saradnji sa službom obezbjeđenja uglavnom uspijeva da provalnike spriječi u njihovoj namjeri.

Majka dvomjesečnog dječaka je ispričala da je doživjela šok jer je u prvi mah pomislila da joj je lopov uzeo bebu.

“Otišla sam u kuhinju da podgrijem lijek, ali sam ostavila upaljenu kameru, jer se stalno plašim da se tokom spavanja beba ne prevrne. U jednom trenutku sam vidjela da je kameru prekrila nečija ruka. Znala sam da se ne radi o medicinskoj sestri jer su morale da prođu pored mene. Odmah sam potrčala prema sobi i na izlazu od vrata zatekla čovjeka koji je nosio nešto zamotano u crnoj dukserici. Skamenila sam se jer sam mislila da mi je uzeo bebu”, priča majka dvomjesečnog dječaka, koja je željela da ostane anonimna.

Počela je da se otima sa njim. Dok su se otimali iz dukserice je ispao tablet i dio zlatne narukvice.

“Dugo je trajalo. Čak sam mu i majicu skinula. Ubrzo su dotrčale i sestre. On je uspio da pobjegne preskočivši ogradu od dva metra”, kaže ona.

Prema njenim riječima, policija je došla tek nakon sat i dvadeset minuta, da bi im saopštili da nemaju osnova da ga traže.

“Policija je rekla da mogu samo da ga tužim za tablet čija je vrijednost veća od 150 eura, a na kojem je prilikom pada polomljeno staklo”, kaže djetetova majka.

Ona je apelovala na nadležne da nešto preduzmu kada je u pitanju zaštita najmlađih pacijenata.

“Nadležni moraju nešto da urade kako se ovakve situacije ne bi dešavale, barem da naprave sigurniju ogradu. Prilaz tom dijelu odjeljenja je neosvijetljen, a pravi je horor kada se pogleda kroz prozor”, kazala je ona, naglasivši da je sva sreća što je njen sinčić tokom ovog incidenta spavao i ništa nije čuo.

Izvor: Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. “Slag na tortu” ove bruke…Prema njenim riječima, policija je došla tek nakon sat i dvadeset minuta, da bi im saopštili da nemaju osnova da ga traže.

    “Policija je rekla da mogu samo da ga tužim za tablet čija je vrijednost veća od 150 eura, a na kojem je prilikom pada polomljeno staklo”, kaže djetetova majka.
    PA JBM TI OVAKVU POLICIJU I ZAKON. UPADNEM TI U KUCU I POKRADEM NESTO DO VRIJEDNOSTI 150E I NIKOM NISTA. PA OK, IDEM U KUCE POLICAJACA DA KRADEM. DA VIDIM DAL I TU TAJ ZAKON VAZI!

  2. Serem ti se u drzavu gdje stres i trauma ne spadaju u ostecenje i osnov za tuzbu…nego se sve prica od “do 150 eura nista”, znaci raspadamo se…uzeli su taj osnov “do 150 eura” od neke EU drzave gdje je dnevnica taman tolika, pa oni to ni ne smatraju validnom cifrom, a pored toga se zanemaruje prakticno napad na fizicko lice…sramota PI!

Leave a Reply