Dokazi potvrđuju osnovanu sumnju da su Šišić i Jovović počinili djelo

Viši državni tužilac Zoran Vučinić na današnjem razmatranju optužnice podigunte protiv Jelene Jovović i njenog partnera Nermina Šišića kazao je da dokazi prikupljeni u fazi istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su krivi za smrt njenog petnaestomjesečnog sina.

Jovović i Šišić sprovedeni su danas iz istražnog zatvora kako bi prisustvovali razmatranju optužnice koju je viši državni tužilac podigao. Šišića terete za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

“Dokazi prikupljeni u fazi istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su okrivljeni počinili djelo koje im se stavlja na teret”saopštio je danas VDT Zoran Vučinić.

Njihovi branioci ostavili su optužnicu sudu na ocjenu, a kako su kazali, o dokazima će se izjašnjavati na glavnom pretresu. Ni Šišić, kao ni Jovović danas nijesu imali ništa da dodaju povodom optužnice, a sud će u narednih 15 dana donijeti odluku.

Jovović se prvobitno teretila za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo. Sin Jelene Jovović, koji je 4. februara u Dječju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života i kojeg su ljekari uspjeli da reanimiraju, nije izdržao i već sjutradan podlegao je teškim povredama.

Šiševiću i Jovović zaprijećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. To je ranije pred inspektorima potvrdila dječakova majka, koja je saopštila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač. Jovović je za manje od 24 sata promijenila iskaz. Ljekarima u Hitnoj je kazala da je njen sin još prije mjesec pao iz dupka i tako zadobio povrede i izgubio svijest.

Ipak, preliminarni nalazi su pokazali da je dijete brutalno pretučeno.

Izvor: FOS Media

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply