Vršnjačko nasilje u Kotoru, otac tvrdi da uprava nije htjela da obavijesti policiju

Tri učenika srednje škole Resursni centar “Dr Peruta Ivanović” u Kotoru, brutalno su izudarali školskog druga jer nije znao da otpjeva pjesmu koju su mu tražili, a jedan od njih je to i snimao.

Na video snimku se vidi kako trojica đaka udaraju svog školskog druga svaki put kada ne bi znao da ponovi stihove  pjesme Od Topole pa do Ravne Gore. Nasilnici su prestali sa udaranjem tek kada je nesrećni mladić počeo da jauče i da se savija od bolova.

Nadležni su obaviješteni o ovom slučaju, ali otac pretučenog dječaka tvrdi da tužilaštvo nije preduzelo nikakve radnje.

“Po njima je taj slučaj završen, a nasilnicima će biti dozvoljeno da polažu razred i vjerovatno naredne školske godine da je ponovo upišu”, kaže otac napadnutog mladića za portal Trebinje Live.

U cijelom slučaju začudilo ga je i to što uprava škole nije želljela da prijavi slučaj policiji iako se sve odigralo u školskom WC-u, već je tražio od roditelja da oni to učine.

Napadnuti mladić se u školsku klupu vratio pred kraj školske godine, kada su nasilnici izbačeni iz škole.

Slučaj je kulminirao i na ulici u Kotoru, jer je otac napadnutog mladića sreo oca od inicijatora nasilja, koji mu jeprijetio.

“Ne znam šta mi se tada dogodilo, ali kao da mi je pao mrak na oči. Nažalost, nisam uspio sam sebe da iskontrolišem, udario sam ga i polomio mu nos i jagodičnu kost”, ispričao je otac napadnutog mladića.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Upravu škole smijeniti jer očigledno ne rade svoj posao kako treba. Kako su zaštitili učenika koji je napadnut? Time što će ga opet staviti u istu klupu sa ovim neobrazovanim ljudima koje ulica vaspitava. Vidi se da dijete nije naučeno da se bije, danas je mana postala biti kulturan i vaspitan, ne daj Bože povučen .Bravo za oca .

Leave a Reply