Naredne sedmice razvijamo kreativnost, motoriku i koncentraciju

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici, naredne sedmice osnovnoškolci će imati priliku da istražuju dvorište Igračkoteke, pronalazeći skriveno blago u okviru NTC Radionice. Osim toga, za njih smo pripremili novu kreativnu radionicu, a za predškolce će uslijediti radionica, čiji je cilj da se uspješnije prilagođavaju onome što ih čeka u školi.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 18. Juna, u 19 sati, kreće kreativna radionica, pod nazivom Mali Kreativci, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Kroz igru djeca uče bolje, pripremaju se za učenje u školi, jačaju koordinaciju pokreta, pri čemu se podstiče kreativnost i mašta kao i snalažljivost u rješavanju problema. Na taj način, mališani stiču veće samopuzdanje, koje dolazi do izražaja u interakciji sa drugim ljudima. Prema tome, za uspješan rast i razvoj djece, bitno je uposliti prstiće, i to će raditi na različite načine – pravljenjem ukrasa ili igračaka od papira, kartona, tkanina i drugih materijala koje imamo u kući. Cilj radionice je  razvijanje preciznosti, vježbanje koncentacije, fine motorike prstiju kao i učenje strpljenju, a sve to kroz druženje sa vršnjacima.

Radionicu će  voditi baka Ljubinka Stanišić, čije je uključivanje dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 19, juna u 19 sati počinje  radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja  percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 21.juna, od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina.

Mališani će imati priliku da prolaze poligone, istražuju okolinu i dobro se zabave  igrajući igru skriveno blago, koju ćemo organizovati na otvorenom, u dvorištu Igračkoteke i Razvojnog centra. Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Radionicu će voditi Sanja Krgović, a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply