Vodovod upozorava na lažne vijesti na društvenim mrežama, voda je ispravna

Podgoričko preduzeće Vodovod i kanalizacija demantovalo je lažnu vijest da voda u Glavom radu nije za piće.

Dezinformacija da voda nije za piće i da je da se greškom prosuo metan pun kancerogenih čestica širila se prethodnih dana društvenim mrežama.

“Informacije koje se šire po društvenim mrežama o navodnoj neispravnosti vode u Podgorici u potpunosti su netačne. RIječ je o neistini sličnoj onoj koja je danas takođe plasirana i u Beogradu. Podsjećamo, voda u Podgorici se kontroliše svakoga dana od strane akreditovane laboratorije i potpuno je bezbjedna za piće. Ponavljamo, ista poruka je danas uznemiravala i građane Beograda i apelujemo da se ovakvi sadržaji ne šire bez prethodne provjere”, saopšteno je iz podgoričkog preduzeća.

MUP Srbije saopštio je danas da su njegovi pripadnici, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili F.J. (42) i B.C. (39) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da “u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica” i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima, saopštio je večeras MUP te zemlje.

Kako se navodi, uhapšeni B.C. je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Izvor: Vijesti/Blic

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply