Od sjutra kampanja Pojas za sve, posebna pažnja pravilnom prevoženju djece

Uprava policije Crne Gore od sjutra će narednih 15 dana, sprovoditi kampanju Pojas za sve u toku koje će posebno kontrolisati upotrebu pojasa u prevozu djece.

Represivne mjere i radnje biće sprovođene prema licima koja ne budu koristila sigurnosni pojas shodno zakonu, a posebna pažnja će se posvetiti prevoženju djece u vozilima na pravilan način kako bi kategorija najmlađih učesnika u saobraćaju bila što više zaštićena.

Cilj kampanje, koju policija radi u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača, je podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učestvovanja u saobraćaju, što je zakonska obaveza.

Korišćenje sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život putnika za 50 odsto.

“Ova kampanja, koju saobraćajna policija sprovodi periodično, ima i preventivnu i represivnu komponentu. Preventivna se ogleda u ukazivanju na važnost poštovanja ovog saobraćajnog pravila, što će između ostalog biti urađeno i emitovanjem edukativnog spota Pojas za sve u medijima”, navodi se u saopštenju.

Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja koji će biti uzeti u obzir prilikom planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Kako vezati dijete od godinu dana, koje se vozi u taksiju, sa djedom, tetkom, babom ili slicno, pozadi u mom krilu? Autosjedilicu ne mozemo da priustimo pa me zanima kako to funkcionise?

  2. Da li to vazi i za prevoznike koji u kombijima voze 3x vise djece od propisanog?Prvenstveno na skolske ,jer ako umiju naplatiti mjesecnu 20e onda mogu i obezbijediti siguran prevoz!

Leave a Reply