U Podgorici pas napao sedmogodišnje dijete

Sedmogodišnjeg L.Đ. iz Podgorice u ponedjeljak veče izujedao je vlasnički pas, u naselju Zabjelo. Incident se dogodio oko 19 sati dok su se djeca igrala, a dječaku je pas, izujedavši ga 15 puta, nanio teške povrede po nogama.

Iz Kliničkog centra Crne Gore KCCG, gdje je dječak hospitalizovan, za Dan je saopšteno da je dijete nakon zbrinjavanja povreda zadržano na daljem liječenju u Dječijoj hirurškoj klinici Instituta za bolesti djece i trenutno je dobrog opšteg stanja.

Otac povrijeđenog dječaka je kazao da zna ko je vlasnik psa i da su ga prijavili policiji, koja ga je saslušala i pustila, jer je tužilac objasnio da zbog obima posla nema vremena da ga i on sasluša.

“Moj sin se sa djecom igrao na obližnjoj livadi koja je u vlasništvu komšije. Međutim, taj čovjek koji je u našoj ulici iznajmio stan ima psa kojeg veže na obodu livade i postavio mu je sajlu da bi mogao više da se kreće. Moj sin je kao i sva djeca tuda trčao. Djeca se igraju i zanesu. U jednom trenutku ga je taj pas zgrabio. Ja sam bio kod kuće i čuo sam vrisak i komšinicu kako viče da je pas napao moje dijete. Kad sam došao do livade, nijesam zatekao dijete, jer ga je komšija već povezao u Hitnu, odakle su ga prebacili u KCCG. Komšije koje su bile tu rekle su mi da je pas bukvalno bio na djetetu. Da se nijesu pojavili, sigurno bi ga usmrtio. Iz zuba zvijeri su oteli dijete”, ispričao je otac dječaka.

On navodi da mu je sin oko dva sata bio na operaciji gdje su mu sanirane rane, na nogama mu fale i komadi mesa.

Vlasnik psa kazao je da žali zbog povrede mališana, a kazao je da će uspavati psa.

Izvor: FOS Media

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. U textu pise: Otac povrijeđenog dječaka je kazao da zna ko je vlasnik psa i da su ga prijavili policiji, koja ga je saslušala i pustila, jer je tužilac objasnio da zbog obima posla nema vremena da ga i on sasluša.!!! PA JEL MOGUCE! A DA JE UJEO NEKOG SA VLASTI, OSUDILI BI I VLASNIKA I PSA NA 5GOD! PI

  2. Strasno , sinoc sam sjedila u parkicu ispred zgrade kod rastorana Leonardo. Gdje se igrao moj sestric od 4g, sa ostalom djecom, park je bio pun djece. Naisao je covjek sa Dogom bez brnjice sa nekim jadnim povodcom jedva kontolise psa koji ga vuce . Srecom ….produzio je. Znaci strasno jako volim zivotinje imala sam psa ali zna se kako se pas posebno Doga vodi sa brnjicom i ne u park gdje ce igraju cetvorogodisnjaci…..

  3. Pise da je pas bio svezan I da je dijete trcajuci ,,upalo u zamku,,. Obzirom da je pas, ipak bio vezan i da je taj isti vlasnik odvezao dijete u bolnicu mislim da osuda i linc pomenutog nijesu realni. Najgori su ufurani vlasnici koji bez povoca i korpe vodaju potencijalne krvoloke.

  4. Sad ce ovi dusebriznici iz tkz azila ili zastitnici zivotinja da ospu paljbu ,pa jel’te pas nije kriv , krivo je dijete sto se zamislite igralo na livadi.Uzas.Ako ga ne uspavaju neka se otac tog djeteta pobrine da ga licno uspava ja cu mu pomoci.Alo ljudi dijete je umalo stradalo zbog necijeg hira.

  5. Ne treba uspavati psa nego vlasnika i svakog takvog koji šeta psa bez povodca ili brnjice, ili onog koji u ruke djeteta da povodac ogromnog krvoločnog psa a ni samo ne umije da ide ulicom. Strašno šta se dešava… I tužilac koji nema vremena da sasluša zbog obima posla…jer je život nekog djeteta nebitan…. I njega uspavati!!!!!

  6. Zakon nije dobar. Treba tacno definisati prava i obaveze vlasnika pasa,navesti tacno koje sluzbe su odgovorne i na koji nacin da reaguju. Pijacati /povisiti kazne za vlasnike pasa . Uvesti Krivičnu odgovornost za teže povrede.

  7. Narod nema hljeba da jede ali zato svaka druga kuća drži psa…
    Hrane ga mesom iz mesare i prave od njih krvolocnike a onda ih šetaju gradom bez korpe na neki jadni povodac i.onda mi kažu kad mi krene put đeteta “A ne bojte se gospođo….neće ”
    😤

    • Sinoc su mene i djecu opkolila dva velika psa kad smo krenuli u setnju,izasli su iz kapije sirom otvorene….ne znam kako smo se izvukli,naisla su neka kola,pa su postepeno poceli da se udaljavaju od nas…katastrofa

  8. Dokle vise !
    Ja sam prije neki dan preko puta Venoma,iz zgrade izlijece vucijak pravo na mene .Ja kazem zeni da se tako pas ne vodi po ulici,ona meni pa nije ovo ulica nego trotoar…. Mi smo jedan veoma bezobrazan narod….

  9. Zasto ste toliko okrutni ??? Pas je bio vezan, a dijetw je krivo jer nije bilo pazljivo… od ” tolike” livade bas je moralo trcati oko psa… Smatram da je dijete trebalo voditi racuna…Nazalost sw tako zavrsilo. Ja mu zelim brzo ozdravljenje. I nikad mi nece biti jasno, zar je moguce da ste prvi kad treba osuditi??? Razmislite malo za neko resenje prije osude…

  10. Mog sina je napao nedavno isto pas komsijski,nista nijr bilo samo sto se on sada boji i mrava,panicno vristi i skace kad vidi psa,da se dedilo nesto vise gazdu bih mu udavila golim rukama,ali je problem kad se zalimk tj. zovemo komunalnu ili azil niko nista ne preduzima. Cak se redovno medju djecom prosetaju copori i nikom nista. Nedavno je i komsinicu ujeo isto pas doduse ulicni ali sta bi se desilo da se neko dijete zadesilo tu. Potpuna nemarnost i neodgovornost!

  11. Sto je veci jad da je ko na ulici uzeo da bije kakvu zivotinju digle bi se organizacije i toga bi osudili na dozivotnu..a ovako nikome nista…dje su sad te organizacije..sramota..jadno dijete

  12. Jeste samo što te trzalice i zujalice, može na manjim psima ,a šta za, kane korso, alabai,pit bul,kangal,doberman itd, samo se još više razjare i onda ćao. Malo veća kontrola nadležnih službi,komunalna policija da se aktivira na takvim i sličnim slučajevima a ne regulisanje saobraćaja. Zna se ,psi na povodcu i sa korpom, kad se počne primjenjivati postojeći zakon i udari po džepu e onda ovog neće bit,al će zato azili bit puni. Ovo sto se dešava je katastrofa. Brz oporavak djetetu.

Leave a Reply