Sjutra premijera Male sirene, nove koreobajke baletske trupe Allegro

Baletska trupa Allegro izvešće u srijedu, 13. juna od 20 sati, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, novu koreobajku Mala sirena.

Preko stotinu igrača različitih uzrasta premijerno će izvesti ovu koreobajku u Podgorici, a nakon toga će ubrzo i građani Kotora i Nikšića imati prilike da je vide.

Koreografiju Male sirene potpisuje Viktorija Strugar, a dramaturšku obradu Ivana Darson. Scenografiju su uradili Stanislav Nikičević i Jozo Miloš, kostime Mira Perišić i Mila Čelebić, a za svjetlosne efekte je zadužen Vlado Lalović.

„Imajući u vidu da je Mala sirena dio lektire za osnovnu školu, vjerujemo da kroz ovu koreobajku doprinosimo ne samo poboljšanju kvaliteta kulture za djecu u Crnoj Gori, već i obrazovanju djece“, ističe Viktorija Strugar, baletski pedagog i osnivač baletske trupe Allegro.

Koreobajka je jedinstvena scenska forma kojom se bavi baletska trupa Allegro, a namijenjena je predškolskom i školskom uzrastu.

Prethodnih godina je crnogorska publika imala priliku da u izvođenju baletske trupe Allegro gleda korebajke Kralja lavova, Čarobnjaka iz Oza, Snežanu i sedam patuljaka, Petra Pana, Aladina, Alisu u zemlji čuda i Knjigu o džungli.

Baletska trupa Allegro osnovana je prije 14 godina u Podgorici sa ciljem promocije i razvoja baletske umjetnosti u Crnoj Gori kroz koreografsko stvaralaštvo, realizaciju cjelovečernjih predstava i koncerata, medijske programske sadržaje i stručno usavršavanje članova udruženja.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply