Zaposleni NLB Banke uredili dvorište vrtića “Đina Vrbica”

 

U volonterskoj akciji pod nazivom Uljepšajmo dječiji svijet, koju su organizovali NLB Banka i njeni zaposleni, u subotu, 2. juna, uređeno je dvorište vrtića JPU “Đina Vrbica”.

Kako navode iz ove banke, preko 40 njihovih zaposlenih vrijedno su radili na uređenju dvorišta da bi, kako kažu, stvorili podsticajnije okruženje za najmlađe sugrađane u kojem će kroz zabavu, igru i sport, razvijati odgovoran odnos prema životnoj sredini.

Prema njihovim riječima, u višečasovnoj akciji, zaposleni su farbali nove klupe, zasadili sadnice drveća, ofarbali popravljeni mobilijar, koje je donirala ova banka, i uredili zelene površine, pješčanike koje su prilagodili njihovoj namjeni. Dvorište vrtića su oplemenili dodatnim crtežima.

Izvršni direktor NLB Banke AD Podgorica, Dino Redžepagić, kazao je da ova banka kao jedan od prioriteta ističe društvenu odgovornost, koja uključuje i brigu o zaštiti životne sredine kao i širem društvenom okruženju.

On je naveo da je ova volonterska akcija imala za cilj oplemenjivanje prostora u kome svakodnevno borave najmlađi sugrađani.

“Ispunili smo zajedničku odgovornost kroz korisno i zabavno druženje i zaista vjerujemo u to da malim stvarima možemo mijenjati svijet i da će ovakve akcije i drugi prepoznati kao značajne, te da ćemo ujedinjeni uspjeti da stvorimo pozitivno i zdravo okruženje, smanjimo negativan uticaj na životnu sredinu i doprinesemo održivom razvoju“, kazao je Redžepagić.

Direktor JPU “Đina Vrbica”, Vuk Stanišić, se u ime ove ustanove zahvalio NLB Banci i njenim predstavnicima, koji su u subotu učestvovali u akciji uređenja dvorišta vrtića.

“Zahvaljujemo se što ste donirali vrijedan mobilijar i sadnice, kako bi prostor za igru naših mališana učinili ljepšim i ugodnijim. Akcija koju ste realizovali zaista je pravi primjer društveno-odgovornog ponašanja i saradnje sa lokalnom zajednicom, a vaš divan gest donijeće osmijehe na licima naše djece“, kazao je Stanišić.

Kako navode u saopštenju, NLB Banka kod svojih zaposlenih podstiče angažovanje i preuzimanje inicijativa koje unapređuju kvalitet života u zajednici u kojoj posluje i da je, pored odgovornosti prema klijentima, poslovnim partnerima i kolegama, u fokusu njihovih zaposlenih uvijek i odgovoran odnos prema životnoj sredini.

Dodaju da je njihov tim volontera u subotu pokazao da se uz dobru volju, jednostavno i na zabavan način, može učiniti mnogo za zajednicu čiji smo dio.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Sve je ovo divno i humano.Nego ce vremenom postati normalno, a ipak nije. Pa zna se ko bi o ovome trebao da vodi racuna. Divno je i sto su roditelji u nekim skolama slozni pa nose toalet papir i sapun, kupuju tonere za stampac….Humano je to, ali to prosto nije u redu.

Leave a Reply