Zamjena dvije bebe u Kotoru slučajno otkrivena nakon 20 godina

Foto: jzuobkotor.me

Medicinskom pretragom jedna porodica sa primorja slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opšte bolnice.

Nakon šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dijete raslo u familiji koja, takođe živi na primorju. Ovaj slučaj dobio je sudski epilog, što je Danu potvrđeno iz kotorske bolnice.

Prema pouzdanim informacijama ovog lista, porodice čije su bebe zamijenjene prije dvije decenije u kotorskoj bolnici su iz opština Budva i Herceg Novi.

“U toku je jedan sudski spor sa predmetom utvrđivanja zamjene beba u porodilištu bolnice Kotor. Po nalogu suda garantovana je tajnost podataka, tako da smo u obavezi da se pridržavamo te odluke suda i ne možemo objavljivati bilo kakve informacije vezano za taj spor odgovorio je direktor kotorske bolnice”, kazao je doktor Ivan Ilić.

Zbog propusta u kotorskoj bolnici, oštećene porodice navodno traže milionsku odštetu.

Nedavno je slučaj zamjene beba u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore uznemirio crnogorsku javnost, ali je on, na svu sreću, ubrzo rasvijetljen. Suprug porodilje koja je uzela pogrešno dijete kazao je tada da se nije desilo ništa strašno. Nakon što su preuzeli dijete, na parkingu Kliničkog centra primjetili su da nije njihovo. On je zvao Klinički da kaže da je greška, a medicinska sestra je u isto vrijeme zvala njegovu suprugu, koja tada nije čula telefon. I ubrzo je sve riješeno.

Zbog ovog propusta u KCCG razriješen je direktor Klinike za ginekologiju Vojislav Miketić, što je bio zahtjev ministra zdravlja Kenana Hrapovića, kao i načelnica i glavna sestra na Odjeljenju za terminsku novorođenčad. Protiv medicinske sestre i dežurnog neonatologa, pokrenuti su disciplinski postupci.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply