Jednodnevni izlet 18,5 eura, prvo bez popusta zatim obezbijeđen

Osnovna škola “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara organizuje sjutra jednodnevni izlet na Cetinju za učenike V razreda, u vezi sa čim su udruženje Roditelji kontaktirali roditelji učenika, koji su željeli da iskažu negodovanje zbog cijene izleta od 18,50 eura i nepostojanja popusta za drugo i svako naredno dijete.

Roditelj, koji je želio da ostane anoniman, nam je poslao fotografiju obavještenja o izletu u kojem piše da je planiran za petak, 1. jun i da je predviđen obilazak centra grada, Biljarde, Reljefa Crne Gore, Cetinjskog manastira, kao i ručak u Hotelu Grand, kao i da učenici obiđu i Ivanova korita.

Kako piše u obavještenju, u cijenu izleta uračunati su prevoz autobusom, ulaznice u NP Lovćen i Biljardu, ručak (5 eura) i pratilac grupe.

Udruženje Roditelji je kontaktiralo upravu škole i od direktora Mustafe Peročevića dobilo informaciju da su za organizovanje izleta dobili tri  ponude od tri agencije i da je izabrana najpovoljnija. On je kazao da se uijek trude da cijena izleta bude što niža, a sadržaj što bogatiji.

Peročević tvrdi da su agenciji koja vodi đake na izlet već tražili da se da popust na drugo dijete, na što su mu, kako kaže, odgovorili da bi to dovelo do povećanja cijene izleta ostalim učenicima.

Nešto kasnije, direktor Peročević nas je obavijestio da je kontaktirao agenciju i ponovo tražio popust na cijenu izleta za drugo dijete, a nakon čega su iz agencije odlučili da im ipak izađu u susret. Cijena za drugo dijete je umanjena i sada iznosi 10 eura.

On je dodao da će roditeljima koji su za drugo dijete uplatili iznos od 18,50 eura biti vraćen dio novca.

Inače, u Crnoj Gori od 2014. godine đaci sedmih razreda svih crnogorskih škola, borave tri dana na Cetinju u okviru projekta „Čas istorije u Prijestonici: Cetinje – jedna priča“. Te izlete roditelji i djeca ne plaćaju, odnosno dio su troškova Vlade.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply