Tužilaštvo: Smrt novorođenčeta iz Berana nije propust ljekara

Foto: bolnicaberane.com

Smrt novorođenčeta iz Berana koje je početkom maja preminulo u ambulantnim kolima na putu ka Kliničkom centru Crne Gore je prirodna i nije nastupila usljed propusta ljekara, utvrdilo je Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

Kako saznaje FOS, obdukcija je pokazala da je smrt muškog novorođenčeta prirodna i da je nastupila usljed poremećaja disanja jer je udisalo plodovu vodu zbog unutarmateričnog nedostatka kiseonika.

Osim pribavljanja obdukcionog nalaza, Tužilaštvo je saslušalo ljekare koji su učestvovali u porođaju K.J. i zaključilo da nema propusta u njihovom radu.

Tužilaštvo će obavijestiti porodicu, a kažu da, ukoliko smatraju da se radi o krivičnom djelu, mogu doći u Tužilaštvo da izvrše uvid u spise predmeta i eventualno podnesu krivičnu prijavu protiv jednog ili više lica za krivično djelo koje smatraju da je izvršeno.

Za Tužilaštvo je ovaj predmet završen, s obzirom a to da nema osnova sumnje da je izvršeno neko krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

Porodilja je rodila muško dijete carskim rezom na Ginekološko akušerskom odjeljenju u Beranama, ali je preminulo u ambulantnom vozilu na putu prema Podgorici.

Izvor: FOS Media

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply