Podgorički gimnazijalac u školu došao u suknji u znak protesta

Učenicima Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice zabranjeno je da u bermudama dolaze na nastavu, a taj stav uprave škole natjerao je jednog od učenika da u znak protesta obuče suknju.

Kako je objavljeno na Instagram profilu Podgoričkog vremeplova, mladić je juče krenuo na časove u bermudama, ali mu je zabranjen ulazak u školu.

Danas se odlučio da dođe “drugačije” obučen.

Umjesto u farmerkama, pantalonama ili trenerci, mladić je u školu došao u suknji, a oko vrata je imao cvijetni vijenac.

Izvor: Vijesti

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Kralj 😁 Ali ništa neobično,što se tiče stava škole.Moja deca su u nižim razredima (državne) osnovne škole (u Italiji),zabranjene su sandale i na nastavi su u školskim uniformama sa dugim rukavima (ponekad im učiteljice dopuste da ih skinu,ali samo dok su u učionici) 🙄🤨

  2. Bravo mu ga! Ne vidim sto je biti u bermude losije nego biti u suknju do koljena, jer i dosta nastavnica nosi suknje jel tako. I to za sandale…ja se ne sjecam da sandale mi nismo smjeli, papuce u redu ali sandale nesto neznam.i jos nesto, sjetili su se sada da ovo saopste djeci a zima je prosla tako da su curice u nasoj osnovnoj skoli vise bile gole nego obucene i to sve zahvaljujuci “modernim”rascijepanim farmerkama😕😕 pa su mi se u jun sjetili da uvedu red….to mi je bezveze!

  3. Kralj 😂 žensko može i koljena se vide,a muško ne.U državnim institucijama rade u mini suknjama,a vraćaju muškarce “NEPRISTOJNO OBUCENE” trebalo bi obrnuto.I u osnovnu školu djevojčice golog stomaka!!

  4. Svaka cast..kad mi stariji moramo da savijamo kicmu jer su nas ukalupili u poltrone,sve redom,po svakom pitanju,bar vi mladi iskacite iz sistema..nase drage direktorice se pomamile,opominju djecu vec od 1 razreda..odredjuju frizure,duzinu suknje,sjeverna koreja nam ravna nije..pogorese nam djeca na 30 stepeni a one sjede pod klimom u kancelarijama i izmisljaju..

  5. Svaka odjeca i obuca ima svoju “priliku “. Treba u skolama uvesti kodeks oblacenja , koji treba da postuju i prosvetari , a posebno djeca . Nije skola modna pista ( egzibicionisticka), ali je oni ,koji ozbiljno ne dozivljavaju kao obrazovnu ustanovu, nazalost vise koriste da se eksponiraju glupostima ( ova suknja je potvrda toga ).

  6. Bermude su stvarno “ogroman” prekršaj u odnosu na izblajhane kose, dekoltirane majice, iscijepane farmerice, komplet šminku, stomak na izvol’te, mini suknje, nokte živopisnih boja i neprikladnih dužina i oblika…

  7. Moje dijete od devet godina mi kaže,mama djevojčice dolaze u šorcu!Pitam je je li tebi to u redu?Kaže,naravno da ne!Iskreno,bermude ili suknja,meni je isto,samo neka je pristojna dužina!😊

  8. Treba uvesti uniforme u skolama obavezno.da se razlikuje ko je ucenik a ko prosvetni radnik.sad prosmjetni radnici su svezanih ruku nesmiju da zagalame na ucenika a ucenici mogu sve.nase generacije si drugacije vaspitavane pa su mnogi stigli do vrha.ministarstvo prosvje mora da donese odluku uniforme i tacka.

  9. Samo treba da uđete u Osnovni sud i prošetate se gore po spratovima i hodnicima, da vidite kako su obučene mlade “službenice”, njih bar jedno 70% … Inače u pojedinim zemljama đe temperatura prelazi 30C, sastavni dio čak i uniformi službenih lica, su bermude, a poneđe i sandale… Toliko o tome

Leave a Reply