Roditelji tvrde da je nastavnik tukao njihovog sina

U područnom odjeljenju Osnovne škole Međuriječje, u selu Liješnje kod Kolašina, prema tvrdnjama porodice Jovović, nastavnik B.B. tukao je učenika trećeg razreda A.J. Otac i stric učenika su zbog nasilničkog ponašanja policiji i Centru za socijalni rad prijavili nastavnika, kao i direktora škole, kojeg smatraju odgovornim za nasilje nad djetetom.

Nastavnik je u četvrtak odbio da da izjavu Danu povodom ovog slučaja.

“U područnom odjeljenju su samo dva učenika A.J. i njegova sestra M.J. Prije nego što je istukao dječaka, učitelj je nagovarao djevojčicu da tuče brata. Fizičko nasilje, koje smo prijavili i policiji i Centru za socijalni rad, samo je dio problema naše djece, koji su jedini učenici područnog odjeljenja”, ispričali su roditelji i rođak učenika.

Oni tvrde da nastava u tom područnom odjeljenju nije izvođena i po nekoliko sedmica u kontinuitetu, zbog čega su se već obraćali inspekciji Ministarstva prosvjete.

Kazali su i da je učiteljica koja je držala nastavu prije nastavnika dvije sedmice bila na bolovanju.

“Ni učitelj tri nedjelje nije dolazio u školu, pa djeca nijesu ni išla u školu za to vrijeme. I kad nije bio na bolovanju, nastavik je po dva dana dolazio u školu, pa po dva nije. Kada je na naš poziv stigla inspekcija iz Ministarstva prosvjete, odgovorno tvrdim – zatekli su falsifikovane dnevnike nastave. Kako me inspektorka, nakon nadzora, dopisom obavijestila, navodno, nastava nije izvođena samo dva dana. To nije tačno i za to imamo više svjedoka. Inspektorka je dvaput dolazila, a treba i treći put. Otkako je iz škole otišla učiteljica, koju su premjestili u drugo selo, našoj djeci je uskraćeno pravo na školovanje”, ispričali su Jovovići, apelujući na nadležne da “zaštite prava djece i zaustave samovolju i javašluk uprave škole.

Otac učenika je poručio da niko nema pravo da se igra s njihovom djecom, da im oduzima pravo da idu u školu, a naročito ne da ih fizički zlostavlja.

“Molimo nadležne u državi da nam pomognu i da se još jednom do detalja provjeri rad škole u Međuriječju i direktora te ustanove, kao i podobnost pojedinih učitelja da budu sa djecom”, zaključio je Jovović.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply