Snežana Raspopović v.d. direktora GAK-a

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) postavio je u srijedu medicinsku direktoricu Snežanu Raspopović za v.d. direktoricu Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Pedijatar Lidija Banjac nova je načelnica Odjeljenja za terminsku novorđenčad. Nakon slučaja zamjene beba u porodilištu, rukovodstvo KCCG već sedam dana ne može da pronađe zamjenu za smijenjenog direktora ginekologije Vojislava Miketića. Troje ljekara odbilo je da bude imenovano na tu funkciju, zbog opšte nesigurnosti i pritiska na ljekare u KCCG.

Raspopović je u srijedu u izjavi za Dan kazala da će javnost biti informisana kada bude imenovan novi direktor Klinike za ginekologiju.

“Pitajte ljekare koji su protestovali šta je razlog njihovih nastupa i da li to remeti rad KCCG. Već prvog dana smo pedijatra Lidiju Banjac postavili na mjesto načelnice Odjeljenja za terminsku novorođenčad, a Anu Bulatović za glavnu medicinsku sestru. KCCG nesmetano funkcioniše, uskoro ćemo imenovati i direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo i obavijestiti javnost. Svi rukovodioci odjeljenja biće na mjestu. Preduzimamo sve mjere da najveća ustanova bude na usluzi građanima”, kazala je Raspopović.

Menadžment KCCG razriješio je prošle sedmice načelnika Odjeljenja za terminsku novorođenčad Azru Begović i glavnu sestru Anđelku Dujović, dok je protiv medicinske sestre Ž.R. podnesena krivična prijava zbog sumnje da se u slučaju zamjene beba “radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu”.

U porodilištu KCCG u srijedu 16. maja porodilji je data tuđa beba,  sa kojom je napustila porodilište.

Povodom nedavnog slučaja zamjene beba, direktorica KCCG Zorica Kovačević je kazala da ostaje pri stavu da je riječ vjerovatno o namjernom propustu. Ona navodi da je na nadležnima da utvrde šta se tačno dogodilo.

Iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva prošle sedmice je saopšteno da su pokrenuli izviđaj zbog zamjene bebe u porodilištu KCCG i sumnji da je počinjeno krivično djelo promjena porodičnog stanja.

Povodom navedene krivične prijave u ovom tužilaštvu formiran je predmet zbog krivičnog djela promjena porodičnog stanja, protiv Ž.R.I. Pokrenut je izviđaj saopštila je portparol i tužilac Danka Ivanović Đerić.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ne volim ni da je se sjetim. Uradila mi je UZ na otpustu sa odjeljenja kada sam odrzavala trudnocu. Kao da pred njom nije stajalo zivo bice, vise bi takta i samilosti imala prema komadu namjestaja. Uh…

  2. Najlošija osoba koju sam u životu srela. Neznanje i bahatost. Samo meni sto je uradila bilo je osnova za dugogodišnju robiju, ali…. Zaštićena vrsta. Koliko je samo sposobnih ljekara imalo problema zbog nje… Tako da nisam ni sad iznenadjenja ovim njenim gadostima.

  3. Ja nisam vidjela losiju dok od nje,katastrofa,dan pred porodjaj mi je rekla da beba ima zecja usta pa posle da to nije za mene nego za prethodnu pacijentkinju a u sobi samo ja i ona,a tek koliko je gruba!

  4. Sve lijepo napisaše,samo se krije ime sestre koja je zamijenila bebe,izgleda da je zaštićena kao bijeli medved. Evo i imena ljudi koji su bili na većim pozicijama,jedino je ona incognito,zna li iko zašto?

  5. Osnovne stvari se nijesu objasnjavale ni zenama koje prvi put radjaju ,ni glavna sestra ,kad god bi je ko pitao ,kako za dojenje ,bilo sto .Nego ti vuku dio tijela nece da objasne kako se dijete drzi ,cime da se postigne da dodje mlijeko za dojenje. Sprdaju je smiju. Se kad ih koja majka pita nesto .Leze spavaju dok se zena trese od bolova. Kao da nijesu one zene. Kakva provjera majke i bebe i broja.Ni pri odpustu .Jednoj je pri odlasku majke sa bebom zasmetalo cvijece ,sto je majka dobila ,dok ih je pratila u lift .Ponavljam nikakva kontrola pri odpustu bebe ,nego ono sto prije nervozne samo sto ih ne izbace iz porodilista. Uzas!

Leave a Reply