U Podgorici pas ujeo dječaka

U Podgorici je u utorak, 22. maja, četrnaestogodišnjeg dječaka napao i ujeo pas, a u izvještaju ljekara navodi se ujed psa nepoznatog vlasnika u predjelima lijeve potkoljenice.

Dječak koji ima smetnje u razvoju je, prema riječima njegove majke, član Udruženja djece i roditelja Naša inicijativa, koje ima svoje prostorije uz prugu u Podgorici.

“Tu se nalaze neka oronula zdanja koja su, po mom sjećanju, pripadala vojsci, još u doba SFRJ. Kao što inače biva, kad je u pitanju imovina bivše države, pojavljuju se svakakvi likovi koji polažu pravo na neke njene djelove, a najčešće bez pravnog osnova. Takav slučaj je i sa nekim samozvanim vlasnikom neke oronule građevine, koja je u neposrednoj blizini gore pomenutog udruženja djece, tačnije, dijeli ih ulica. Taj dotični gospodin je, pored neke razapete žice, koja podsjeća na logore, pustio i neke pse koji trče po tom njegovom tzv. “dvorištu”, a u stvari napadaju prolaznike, koji često tuda prolaze, pravivši sebi prečicu od Starog aerodroma do željezničke stanice”, kazala je dječakova majka.

Dječak je, kao i obično, krenuo na zakazane časove u Udruženje, gdje mu nastavnici pomažu da savlada gradivo.

Foto: CDM

“Kad se približio udruženju, prolazivši ulicom, napali su ga psi dotičnog “gospodina”, koji smatra svojom imovinom i tu ulicu, ili bar tako izgleda. Jedan od pasa ga je ujeo, o čemu imam izvještaj iz Dječje bolnice. Na sreću, spasila su ga dva momka, prolaznika, koji su ga doveli kući, dok je drhtao i bio u šoku. Inače je, kao dijete sa smetnjama u razvoju, dosta uplašen od nepoznatih ljudi i nepoznatih životnih situacija u kojima se i mi odrasli ponekad teško snalazimo”, navodi majka.

Ona želi da ukaže nadležnima da pse uklone sa ulica, prije nego što se desi veća tragedija, prije nego što takav napad neko sljedeće dijete ne košta života.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Podgorica ce uskoro na zalost biti prepoznatljiva po kolicini pasa sto ,,ljubimaca,,sto skitnica a djeca koga je to briga u park ne mogu da izadju ujedaju ih po ulicama i niko nista

  2. Veliki je problem sto vlasnici pasa NEMAJU gdje da izvedu svoje ljubimce da se igraju, istrce itd. U gradovima postoje ogradjena mjesta za pse, mi nazalost to nemamo. Naravno da je ovaj covjek kriv 100%, pas bez korpe, nije na povodcu itd…ali treba pogledati i drugu stranu.

    • Psa treba imati onaj koji ima prave uslove za istog, sto znaci da ima dvoriste gdje ce ga pustiti…tako bi mi koji izvodimo djecu u park mogli slobodno setamo, a ne da strepimo hoce li ih napasti pas bez korpe, povodca i normalnog vlasnika….vise se ni u ulaz zgrade ne moze slobodno uci, jer ne znam hocu li sresti komsiju ili njegovog ljubimca koji je pusten da se malo istrci!

    • E greote vala malo je cemovsko polje nego treba poc do tamo,treba se vidjet da setas psa i da si moderan a isti ti sa sobom ne bi ponijeli kesu da pokupe izmet za svojim kuckom, danas svaka susa i marusa seta psa! Svaka cast pravim iskrenim ljubiteljima koji savjesno se ponasaju i prema psu i prema okolini,a takvih je na zalost malo!

  3. Tacno je da je do udruženja od doticnog gospodina sa psima, rizicno ici pjesice,a svjedok sam da mnoga taxi udruzenja jedno vrijeme nijesu htjeli da voze do kapije, pa prema tome,ko pjesaci treba da se pazi. Ne mogu da verujem da covjek nema razumijevanja za najosjetljiviju populaciju,nasu djecu sa p. potrebama,uzas

  4. Ko ima uslove da drzi psa svaka cast, konkretno mislim na ljude koji imaju svoju kucu,svoje dvoriste,svoju kapiju….a ovi sto ih drze po stanovima i sto ih svako jutro srijecem u 7 ujutru da setaje,pse,macke itd., e dabogda im nos pojeli. Jedva se ustanem u 7 na posao da odem a ne da ustajem psa da setam

Leave a Reply