Proslavljali kraj školske godine: Učenici gađali školu bakljama i petardama

Foto: Privatna arhiva

Dio fasade i izolacije na zgradi Osnovne škole “Vlado Milić” u podgoričkom naselju Donja Gorica izgorio je nakon što su učenici gađali zgradu upaljenim bakljama i petardama.

Moguće veće incidente spriječila je policija, koja je došla na poziv Uprave škole, čiji su članovi, zaključani u zgradi posmatrali kako učenici “bombarduju” ulaz i fasadu. Direktorica škole Biljana Ćulafić prijavila je policiji više svršenih osnovaca i starijih mladića, ali i nekoliko trinaestogodišnjaka, koji zbog godina ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

Iz Uprave škole su Vijestima rekli da su polumaturanti i manji broj učenika nižih razreda juče proslavljali kraj školske godine paljenjem baklji na školskom poligonu.

To je, kako tvrde, bila tradicija svake godine ali nikada nije bilo incidenta. Međutim, ove godine učenici su imali jača pirotehnička sredstva.

Navode da su među grupom učenika bila i djeca koja nijesu njeni učenici, i da je problem nastao kada je grupa đaka sa bakljama i petardama krenula na djecu koja su bila ispred ulaza škole kao i nastavnike koji su gledali šta se dešava.

Nakon toga su se, tvrde, svi zatvorili u školu, odakle su pozvali policiju i posmatrali šta se dešava ispred i strahujući da se neko ne povrijedi. U tom trenutku je, saopštili su, neko bacio baklju na sims iznad ulaza, čiji plamen je zahvatio novu fasadu.

Iz Uprave škole policiji su skrenuli pažnju i na to da djeca nijesu mogla sama kupiti skupa pirotehnička sredstva.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Tuzno!i strah gdje nam omladina ide i sta ceka ove male huligane kroz zivot.Drzavo na vrijeme reaguj zajedno s nama kao roditeljima i nastavnicima i profesorima.Ovoga u nase vrijeme nije bilo .

Leave a Reply