Naredne sedmice radionica posvećena roditeljima budućih prvaka

Razvojni centar udruženja Roditelji sprema nakon kraće pauze zbog praznika dvije kreativno edukativne radionice za djecu i jednu za roditelje. Jedna će biti posvećena jačanju koncentracije, pažnje i memorije, a u toku druge će mališani razvijati kreativnost na likovnoj radionici. Roditelji će razgovarati sa psihološkinjom i učiteljem o pripremi djeteta za polazak u školu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 23. maja  u 19 sati biće održana radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 24.maja u 19 sati počinje nova kreativna radionica pod nazivom Slika i prilika, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 10 godina.

Tema radionice je Autoportret, u cilju usvajanja i primjene znanja o proporcijama  ljudskog lica, kao i bliže vizualno upoznavanje sa sopstvenim likom. Na taj način, mališani će razvijati kreativnost, upornost, preciznost kao i urednost  stvarajući svoj kreativni rad. Osim toga, djeca će se upoznati sa tehnikama crtanja i slikanja,  usvajanjem novih  znanja I vještina prilagođenim tom uzrastu. Radionicu će voditi Milena Baćović, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 25. maja  sa početkom u 18 sati i 30 minuta uslijediće  edukativna radionica za roditelje, pod nazivom Priprema djeteta za polazak u školu, a vodiće je psihološkinja Milica Pušonjić i učitelj Sava Kovačević.

Na radionici, roditelji budućih prvaka imaće priliku da čuju šta podrazumijeva spremnost za školu u svim aspektima razvoja (tjelesnom, socijalno-emocionalnom, kognitivnom), koje su to vještine koje bi dijete trebalo da razvije prije polaska u školu. Takođe, razgovaraće i o tome kako roditelji mogu da pomognu svom prvačiću da savlada izazove koji ga u školi očekuju. Roditelji će imati priliku da aktivno učestvuju i postave pitanja u vezi sa sim nedoumicama koje imaju o ovoj temi.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply