OkTA kreće sa program za roditelje – Prvi sprat

Centar za psihološko savjetovanje i edukaciju OkTA iz Podgorice počinje sa realizacijom programa za roditelje po principima Transakcione analize čiji je naziv Prvi sprat, koji kreće 1. i 2. juna u Podgorici.

Ovaj program namijenjen je svim roditeljima, onima koji to planiraju da budu, svima koji osjećaju da su roditeljske poruke imale snažan uticaj na njihov život, ali i onima koji rade sa djecom i imaju potrebu da bolje razumiju psihološki razvoj djece i njihovih stvarnih potreba.

Kako navode, oni su nakon višegodišnje edukacije i iskustva u psihoterapiji i pet godina roditeljskog staža, članovi OkTA-e su kreirali program koji pomoću načela Transakcione analize (TA) daje odgovore na brojna i svakodnevna roditeljska pitanja i dileme.

Osnovni koncepti TA otkriće roditeljima kako da:

  • Unaprijede ili promijene obrasce po kojima komuniciraju sa djetetom;
  • Uvide zašto dolazi do konflikta i kakve su mogućnosti da se komunikacija poboljša;
  • Bolje razumiju svoje i djetetovo ponašanje (a i ponašanje ljudi koji ih okružuju), kao i zašto se neke situacije stalno ponavljaju;
  • Adekvatno daju pohvale i kritike, te saznaju gdje su korijeni samopouzdanja, odgovornosti i autonomije;
  • Dublje razumiju djetetove stvarne potrebe i svoju roditeljsku ulogu.

Programom je predviđeno 13 sati interaktivnog treninga u malim grupama, teorijski okvir, vježbe i aktivacije, razmjena roditeljskih praksi/primjeri iz realnog života, pauze za osvježenje (kafa/čaj/ ketering). Obezbijeđeni su štampani materijali, a polaznici će dobiti Sertifikat o završenom osnovnom modulu, kao i jednu individualnu sesiju koju zakazuju nakon završetka Prvog sprata.

Program vodi Žarko Ivanović, psihoterapeut i kouč, koji ima višegodišnje iskustvo u savjetodavnom radu i veliki broj sati edukacije iz različitih psihološkihi modaliteta. U svom radu kombinuje transakcione tehnike rasta i promjene sa naprednim vještinama razvoja pojedinaca i timova. Do sada je izveo oko 150 treninga. Član je i predsjednik skupštine Crnogorskog udruženja za Transakcionu analizu MonTA, Psihoterapijsku praksu izvodi pod ugovorom sa Evropskom asocijacijom za Transakcionu analizu (EATA). Pod supervizijskim ugovorom je sa Internacionalnim centrom za TA (ICTA). Član je Udruženja psihologa Crne Gore. Eksterni je trener i konsultant u internacionalnoj kompaniji za razvoj zaposlenih Gi Group.

Cijena programa Prvi sprat iznosi 120 eura po polazniku, a za trudnice su pripremili specijalni popust od 50 odsto kao i za partnere koji žele zajedno da pohađaju program, tako da drugi partner plaća polovinu cijene.

Zainteresovani treba da šalju prijave putem inboxa Facebook stranice OkTA Centar za psihološko savjetovanje i edukaciju ili mailom na [email protected].

Više informacija može se dobiti na telefon 067 268 451 i 069 242 399, i to svakog radnog dana od 10 do 15 sati.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply