Hrapović tražio hitnu smjenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Ministar zdravlja Kenan Hrapović  zatražio je od uprave Kliničkog centra Crne Gore hitnu smjenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo te ustanove kao i identifikovanje odgovornosti i kazne za sve aktere slučaja zamjene beba u porodilištu.

”Nedopustivo je da se u 21. vijeku dešavaju ovakvi propusti i za to teret odgovornosti moraju ponijeti svi koji učestvuju u organizaciji rada i nadzoru nad sprovođenjem važećih protokola. Izražavamo žaljenje zbog neprijatnosti koju je porodica doživjela u najvećoj i najznačajnijoj ustanovi crnogorskog zdravstvenog sistema, koja iza sebe ima višedecenijsku tradiciju posvećenog odnosa prema pacijentima”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Porodilja kući otpuštena sa tuđom bebom

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Sram te bilo ministre hocemo tvoju ostavku budalo seljacka nepismena.Miketic je covjek na svom.mjestu. odlican strucan uspjesan precizan odgovoran. Eh treba vas sve objesiti na sred trga. Uzas!!!!!!!!!!

  2. U Japanu kad se izgubi bitka generali se smjenjuju,kad preduzece ne funkcionise smijene direktora,a kod nas otpustaju radnike.Jadno i zalosno do cega je dovela ova prica,a jos je gore sto u pozadini svega stoji ogromna potreba da se ostane na vlasti.Da nije tragicno bilo bi smijesno

  3. Katastrofa napravili su haos, boze dragi nista strasno bitno da su majka i beba dobro hvala bogu, a dijete koje je preminulo iz niksica, nikome nista, dajte tu vidite ko je kriv i odgovoran za takve propuste

  4. A da za početak ministar da ostavku, nije zamjena bebe toliko strasna koliko smrt djeteta od 3 godine,, u Japanu kad voz zakasnio ministar saobraćaja daje ostavku a ovi nasi neznalice nemaju ni čestitosti ni dostojanstva.

Leave a Reply