Porodilja kući otpuštena sa tuđom bebom

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se do sada nečuvena situacija – sa majkom je otpuštena tuđa beba.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCCG, porodilja i njen suprug nijesu ni slutili da dijete nije njihovo. Prvi je posumnjao otac. Primijetio je da je beba mnogo sitnija.

Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dijete. U KCCG potvrdili su da je došlo do zamjene beba.

“Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nijesu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen”, saopšteno je iz KCCG.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvijestio menadžment KCCG. Protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promjene radnog mjesta i suspenzije. Najavljuju oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.

“Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dvije medicinske sestre)”, saopšteno je iz KCCG.

U iy te ustanove napominju da je ovo prvi put da se ovakav propust desio u njihovoj ustanovi.

“Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti”, saopštili su iz KCCG.

Roditelji nijesu htjeli pred kameru TVCG, ne žele da neko zbog te greške ostane bez posla jer se sve, kako kažu, završilo dobro.

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. One iz boksa su inace najneljubaznije osoblje klinickog centra . Sto je sramota s obzirom da su rasterecene dohrane i bebe su skoro stalno sada sa majkama . Sramota sta je gledala ako nije provjerila broj majke i bebe!

    • Jelena FarmasiAvon i ja prije 10 dana sam izasla . Cistacica koja je toliko ljubazna da mi je neprijatno, osoblje iz kuhinje isto tako ali one su mi djete uzimale dok je dojilo kao mesarke i sto god ih pitas jer nisi upucen u novi sistem donosenja beba nisu htjele ni da odgovaraju . A posebna je prica sto produzavaju nocni i dnevni podoj koji treba da je od 9 do 12 cak i do 1 h jer gledaju Zadrugu tokom cjele noci .

    • Tacno tako,cistacice i osoblje koje hranu donose su extra,a ove druge nemam rijeci…Nikakve ljubaznosti nemaju nama kao majkama porodjenim ni savjeta za bilo sta sto ih pitamo,sta onda da ocekujemo.Tu sestru treba zatvoriti jedino je ona tu kriva a ne doktori,nije doktorima posao da spremaju bebu za otpust nego njima i da vide racuna da sve prodje u redu pa nek se buni ko god hoce!! Nina Tiodorovic

  2. Meni je novembra prosle godine na podoju donela pogresnu bebu, znaci nije mi ni stavila bebu u ruke a vec sam skontala da nije moja nego od zene pored mene 😂 a samo dan-dva od porodjaja…normalno da se primeti ali svasta se danas desava….😡

  3. U ovom ludilu u kojem zivimo nista ne iznenadjuje, Zalosno je , ali svi koji rade grijese, samo sto ove greske ne smiju da se desavaju.Pa i ta babica je samo covjek.Umiru nam djeca, mladi ljudi, to je mnogo gore.Naravno treba napraviti analizu svega, nije lako bilo roditeljima, a vjerujem ni njoj.

  4. Kriva je majka jer greska moze svakome da se desi a kako majka noje prepoznala da nije beba ona nije normalna ocigledno jer se beba presvlaci na majcine oci da bi majka potvrdila podatke o bebi i da je to njena beba kako moze majka da zaboravi bebin lik nije mi jasno kakoo

  5. Ako je sestra pogrijesila ima dosta beba, dje je majka gledala, dhe joj oci bise, vidje li ona svoju bebu i broj, ona je izgleda u tatu gledala vise😂😘budite xumani, oprostite sestri..

  6. Sustina je cini mi se da je tata priminetio, sreca pa covjek razman, a nije vazno cije je kada mama ne pravi razliku, ma sva su djeca nasa… Nije sestra izvrsila zlocin da bi bila suspendovana podkrade se propust, svi ljudi grijese pe i xumani😉😘, mene je bas nasminao tekst,

  7. To se desava kad zaposljavaju svakoga u bolnici i posle krive sestre i sl.Super je kad se zavrsilo dobro i kad su djeca kod pravih roditelja.Zar treba svaki dan da prodjemo kroz nesto da bi svatili ko nas lijeci i kakvi su nam doktori,sestre strasno dje mi zivimo

  8. Stvarno ne znam sto napadate majku, naravno da svi mi prepoznamo svoju djecu, ali postoje i oni rijetki slucajevi gdje majke upanu u trsku postporodjajnu depresiju…. Recimo…. Pa odbijaju cak i da podoje dijete…. Mislim ima svakakvih slucajeva…..sa takvim zenama je potreban rad psihologa…. I poslije prihvate dijete…… Ali sto se ovoga slucaja tice….. Kriva ja niko drugi nego babica koja je radila otpust, i ona mora snositi odgovornost! Pri tom u clanku ne pise ni nacin na koji je otpustena, samo da nije ispostovana procedura! Mozda je babica bebu stavila u korpu dok se majka presvlacila…..moze biti 1001 solucija…..

  9. Neodgovornodt je nach visokom nivou Nele sestre du toliko bahate da sein covjeku smuci ponasanje je nekih ravno nuli Ali Maris cuti gegangen sein plasit za svoja prava to je zalosno

Leave a Reply