U još pet osnovnih škola nastava na engleskom za prvake

Od naredne školske godine prvaci u još pet osnovnih škola slušaće dio nastave na engleskom jeziku – podgoričke 21. maj i “Radojica Perović” bjelopljske “Marko Miljanov” i Nedakusi u Bijelom Polju, ti beranska “Radomir Mitrović”.

Portparolka Ministarstva Milica Lekić tvrdi da se ovaj projekat pokazao više nego uspješnim u četiri škole koje su sa njim počele od ove školske godine i to “Luka Simonović” i “Olga Golović” iz Nikšića, “Maksim Gorki” iz Podgorice i “Mirko Srzentić” iz Petrovca.

“Zbog interesovanja i dobrih rezultata, odlučili smo da proširimo ovaj projekat”, kazala je Lekić.

Nastavnici koji izvode nastavu na engleskom jeziku obučeni su u Britanskom savjetu.

“Naučno je dokazano da se znanje jezika najbolje usvaja u najranijem uzrastu, i da djeca upravo tako stiču tzv. funkcionalno znanje jezika. Preciznije, broj godina je obrnuto proporcionalan potencijalu za učenje jezika, dok će stečeno poznavanje engleskog jezika otvoriti našoj djeci brojne mogućnosti”, pojašnjava Lekić.

Pri tom, podrazumijeva se da se ne izvodi čitava nastava na engleskom jeziku već jedan manji dio, za početak do desetak minuta po času.

“Djeca će na ovaj način potpuno usvajiti predviđena znanja iz predmetnih oblasti, a pritom će naučiti komunikaciji na engleskom jeziku. Na kraju, da nijesmo naišli na sjajne reakcije i dobre rezultate, ne bismo ni širili projekat”, dodaje Lekić.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply