Na poklon prošlogodišnji testovi iz jezika i matematike za deveti razred

Ispitni centar, Ministarstvo prosvjete i nezavisni dnevik Vijesti poklanjaju odštampane prošlogodišnje testove za eskternu provjeru znanja na kraju devetog razreda iz maternjeg jezika i književnosti, matematike i engleskog jezika.

Ovi testovi su odlična podloga za pripremu za predstojeća testiranja na kraju osnovne i srednje škole.

Za polumaturante se bliži testiranje iz maternjeg 23. maja, iz matematike 24, i iz engleskog jezika 25. maja. Maturanti će ići na provjeru znanja .1 juna iz stranog jezika i 2. juna iz matematike.

Zbog toga će 17. maja biti objavljen test i rješenja iz maternjeg jezika, 19. maja iz matematike i 20. maja iz engleskog jezika, dok testove za srednjoškolce objavljuju odmah nakon praznika

Testovi su odličan način i da roditelji učestvuju u pripremi djece, kako bi ih ohrabrili i ukazali na moguće greške.

Na kraju devetog razreda se obavlja eksterna provjera znanja učenika iz: crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, matematike i jednog predmeta koji učenik izabere sa liste obaveznih predmeta, a koji se izučavaju u III ciklusu najmanje u dva razreda. Učenici ne mogu izabrati fizičko vaspitanje, muzičku i likovnu kulturu. Za pripremu zadataka zadužen je Ispitni centar, a znanje prosvjeravaju u saradnji sa školom.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply