Vrtić upozorio roditelje, dug će naplatiti izvršitelj

Javna predškolska ustanova “Đina Vrbica” obavještenjem na oglasnim tablama vrtića upozorila je roditelje da izmire dugovanja, jer se u junu, uoči ljetnjeg raspusta, podvlači crta za školsku 2017/2018. godinu.

Oni su istakli da su kontrolom utvrdili da veliki broj roditelja duguje za ishranu djece po nekoliko mjeseci.

U obavještenju uprava ustanove navodi da će preduzeti određene mjere kako bi naplatili dugovanja.

“Uprava će dostaviti imena roditelja koji duguju sa iznosom duga izvršitelju na prinudnu naplatu”, piše u opomeni na oglasnoj tabli. U JPU “Đina Vrbica” nemaju tačan podatak koliko roditelji duguju.

Vaspitači i medicinske sestre svakodnevno opominju roditelje da izmire obaveze, jer pojedinima se nakupio dug i do 300 eura.

Direktor JPU “Đina Vrbica” Vuk Stanišić kazao je da nemaju tačnu informaciju o dugovanjima, jer prelaze na novi program koji se još usklađuje.

“Dug koji je bio manji od 300 eura imao je samo jedan roditelj. Nakon pismene opomene koje smo mu poslali dug je izmiren”, tvrdi Stanišić.

Uprava JPU “Đina Vrbica” do sada nikada sudskim putem nije potražiala sredstva od roditelja.

“Nikada do sada se nije dešavalo da potraživanja namirujemo sudskim putem. Uvijek smo našli način da se sa roditeljima dogovorimo da potraživanja izmire bez sredstava prinudne naplate”, kazao je Vuk Stanišić.

Iz uprave navode da se troškovi ishrane djece plaćaju na mjesečnom nivou do petog u mjesecu saglasno članu 7 potpisanog ugovora o međusobnim pravima i obavezama za školsku 2017/2018. godinu.

Oni su naveli da dugovanja roditelja stvaraju problem u normalnom funkcionisanju ustanove, jer se za ishranu djece i poboljšanje uslova u kojima borave troše znatna novčana sredstva.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Mislim da bi ovi roditelji, cija djeca nemaju svoju ucionicu vec je dijele sa djecom, koja su duplo starija od njih, trebala da budu postedjena placanja. S obzirom da ne borave u uslovima, u kojima bi trebali.
    Tako da je nemar i sa strane uprave 🙂

    • Pg Pg Naravno, uvijek postoju taj odgovor.
      To Vam je ono ” ako nas neko tuce, ako nam ne odgovara, mozemo da se selimo”…
      Kada upisujemo djecu, potpisujemo ugovor, ocekujemo da bude onako kako je predstavljeno.
      Ne prodaju jabuke pa ako nam ne odgovara, mozemo naci na drugom mjestu.
      Ipak mislim da su tu zbog nase djece…makar bi tako trebalo biti.
      Ne idu djeca iz 5og razreda sa djecom koja su 7, nito uce iz istih knjiga. E ako malo razmislite, shvaticete da je tako i u vrticu…
      Umjesto da saljemo djecu u privatni vrtic ili vec neki drugi, mozda bi ipak bilo bolje da neko radi svoj posao kako treba i da djeca ne ispastaju na kraju.

  2. Molim lijepo obaveze se moraju placati. Ako roditelji salju djecu u vrtic jer moraju to znaci da oboje rade. Ako nije tako nego radi samo jedan roditelj,onda neka dijete ne ide u vric i gotovo

Leave a Reply