Trener poručuje roditeljima da fudbal ne igraju nove kopačke i tatin mercedes

Fudbalski trener Filip Radoičić mladim fudbalskim nadama i njihovim roditeljima poručio je da fudbal ne igraju nove kopačke i tatin mercedes.

Radoičić je, gostujući u Jutarnjem programu Javnog servisa, apelovao na roditelje koji žele da njihova djeca treniraju fudbal, da pročitaju sve intervjue najvećih fudbalskih zvijezda od samih početaka pa do danas.

“To su djeca koja su se podigla u najvećoj sirotinji, vrlo često nijesu imali ni za pristojan obrok, ni za kopačke. Danas, kad prošetam crnogorskim stadionima, nema novih kopačkih koje crnogorska djeca nemaju. Fudbal ne igraju ni nove kopačke, ni tatini ‘mercedesi’. Fudbal traži i zahtijeva nešto sasvim drugo”, rekao je Radoičić.

On je kazao da se dešava se da roditelji djecu od šest, sedam, osam godina žele da unovče, a djeca nijesu spremna za taj pritisak.

Radoičić kaže da je u Evropi praksa da roditeljima nije dozvoljen ulaz u trening kampovima, dok u Crnoj Gori je sasvim drugačije.

“Roditelji su veliki problem, oni vole da vode treninge, utakmice, sve znaju. I to je pritisak za djecu. Roditelji previše emotivno doživljavaju svoju djecu i nekad iz najbolje namjere prave veliki problem i treneru i djeci, a tu se gubi veliki kvalitet”, ukazuje Radoičić.

Kaže da djeca u Crnoj Gori imaju šest trenera.

“Majka, otac, baba, đed, strina, tetka…dok dođe do 18 godina, dijete je sluđeno”, upozorava trener.

Izvor: RTCG

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply