Sindikat traži poništenje otkaza

Sindikat prosvjete podnio je u ponedjeljak, 23. aprila, preko svog advokata tužbu kojom od podgoričkog Osnovnog suda traži poništenje otkaza nastavnici OŠ „Štampar Makarije“ Mirjani Vidaković.

Nju je u ponedjeljak, svojim potpisima, podržalo i preko 60 zaposlenih u toj ustanovi.

Direktorka te škole Milica Stanković prošle sedmice je nastavnici Vidaković potpisala otkaz zbog iznošenja školskog kompjutera na popravku, čime je navodno teže povrijedila radne obaveze.

Tokom disciplinskog postupka direktorka Stanković i njena pomoćnica kazale su da su Vidakovićevoj usmeno dozvolile iznošenje na popravku računara starog skoro 10 godina.

„Iznenađeni smo težinom izrečene disciplinske mjere, s obzirom na činjenicu da nije nanijela materijalnu štetu školi, o čemu svjedoči izjašnjenje osnovnog državnog tužioca, da u radnjama koleginice nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Koleginica Mirjana je prepoznata kao vrsni pedagoški radnik i smatramo brzopletom odluku kojom je nanasena velika šteta ne samo koleginici, već i ustanovi i cjelokupnom crnogorskom obrazovanju“, navodi se u pismu podrške kolega iz škole.

Zaposleni u OŠ „Štampar Makarije“ dodaju da je odlukom trajno poremećen etos škole, a da to ni Vidaković, ni zaposleni kadar ni učenici nijesu zaslužili.

Predsjednik podgoričkog Sindikata prosvjete Slobodan Savović u ponedjeljak je ponovo pozvao ministra prosvjete Damira Šehovića da se uključi u rješavanje ovog slučaja, jer je imenovao direktoricu.

Ministarstvo je, kako su ranije kazali, predmet proslijedilo inspekciji.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply